Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 18 mrt 2020
Leestijd: 8 minuten

Dubbelcheck: tekenen dat je écht verliefd bent, volgens je sterrenbeeld

Laten we eerlijk zijn: soms is het nog niet zo makkelijk vast te stellen of je nou écht verliefd bent of gewoon zin hebt in een fling. Of je zit in een relatie, maar weet niet zeker of je het (nog) wel echt voelt. Heb je wat duidelijkheid nodig over je gevoel? Volgens je sterrenbeeld (what else) zijn dit de tekenen dat jij echt verliefd bent.

Tekenen dat jij verliefd bent volgens je sterrenbeeld

Ieder sterrenbeeld komt met bijbehorende eigenschappen die mede maken hoe jij je voelt en gedraagt als het aankomt op de liefde. Wil je weten of je echt verliefd bent? Lees dan even mee.

Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan ben je allesbehalve subtiel wanneer je verliefd bent. Jouw sterrenbeeld wordt geregeerd door Mars: de planeet van energie, actie en verlangen. Als je merkt dat je een rauwe, gepassioneerde en impulsieve energie voelt tegenover jouw liefje, dan is het voor jou raak. Je zou alles, maar dan ook echt alles doen voor jouw partner.

Jouw agressieve aanpak is speelser dan die van andere sterrenbeelden. Je hebt er geen probleem mee om heel direct te zijn over je gevoelens, of wat je wilt in de slaapkamer. Als jij écht verliefd bent, dan ga je er volledig voor. Je kunt jouw lief soms zelfs een beetje overvallen, omdat je zo snel gaat.

Stier

Stieren worden niet makkelijk verliefd. Dus áls ze verliefd worden, betekent dat meestal iets serieus. Het gaat voor jou vooral om de basics: je wil een dierlijke aantrekkingskracht voelen, maar ook weten dat je een veilig, warm nest kunt opbouwen met de persoon in kwestie.

Wanneer je merkt dat je dingen voor jouw liefje wilt doen om hem of haar iets uit handen te nemen, dan is dit een duidelijk teken dat je voor deze persoon valt. Betrap je jezelf opeens op hele burgerlijke fantasieën? Dan weet je het zeker. Jij bent verliefd, en niet zo’n beetje ook.

Tweelingen

Als Tweelingen zie jij het positieve in ieder mens en ben je heel open minded als het gaat om met wie je je tijd doorbrengt. Je hebt graag veel mensen om je heen en mist niks. Sterker nog: je hebt last van FOMO.

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: wanneer je de hele dag met *die ene persoon* bent en niet de behoefte voelt om met je vrienden te zijn, dan heb je het te pakken. Opeens maakt het je niet meer uit of je dat feestje mist, zolang je maar met je liefje kunt zijn.

Je kunt flirten als de beste, maar je stelt je niet snel écht open. Connect je op zo’n level met je lief dat je weleens bij hem/haar hebt gehuild? Dan is er geen twijfel meer over mogelijk: dit is jouw persoon.

Kreeft

Jouw sterrenbeeld wordt geregeerd door de maan. Niet gek dat je daarom een alles of niets-instelling hebt als het gaat om relaties. Je huis is voor jou heel belangrijk, dus wanneer je iemand uitnodigt om bij jou thuis te komen, is het al pretty serious.

Je bent een van de meest zorgzame sterrenbeelden, dus bereid je voor op de moedergevoelens die jouw lief bij je gaat losmaken. Opeens wil je voor deze speciale persoon koken en zorgen. Cute! Jij bent zeker weten verliefd als je je liefje in de watten wilt leggen.

Leeuw

Leeuwen willen luid en trots brullen wanneer ze voor iemand vallen. Wil je jouw lief op je Insta showen? Ja, dan ben je verliefd. Je bent trots op je liefje en wil dat de hele wereld weet dat deze van jou is.

Wanneer je voelt dat je bazige kant naar boven komt, dan is dat een extra teken van jouw liefde voor deze persoon. Je wilt een perfecte wereld voor jullie twee creëren, en zal er alles aan doen om dat plan te laten slagen.

Als Leeuw ben je heel loyaal en kun je zelfs een beetje bezitterig zijn, maar jouw lief weet dat dit allemaal voortkomt uit liefde. Omdat jouw liefde zo passioneel en overweldigend is, komen mensen niet snel over jou heen. Steek die maar in je zak, Leeuw.

Maagd

Voor jou is tijd geld, Maagd. Dus, wanneer je iemand vindt voor wie je tijd vrij maakt en met wie je hele dagen wilt spenderen, dan word je duidelijk verliefd. Merk je dat je open discussies en gesprekken kunt hebben met de persoon in kwestie? En leert hij of zij je ook nog iets nieuws? Dan is dit de juiste lover voor jou. Jouw smart ass heeft een intellectueel iemand nodig.

Je bent superkritisch, dus als iemand voor zo’n 90% voldoet aan jouw eisen dan heb je de ware gevonden. Geloof ons.

Weegschaal

Weegschalen worden geregeerd door Venus, de god van liefde en schoonheid. Vandaar dat jij als Weegschaal houdt van alles wat met liefde en passie te maken heeft. Je wordt blij van de verfijnde dingen in het leven en zoekt daarom een partner die hier net zo gek op is als jij. Gevonden? Dan stel je je hart volledig open.

Je bent een van de meest charmante sterrenbeelden en kan eindeloos praten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Als hij of zij dat net zo kan als jij, dan ben je smoorverliefd. Wat jij leuk vindt aan je partner, weerspiegelt wat jij leuk vindt aan jezelf.

Je ligt goed in de markt, dus jouw liefje moet om kunnen gaan met je populariteit. Daarnaast kost het je tijd om je volledig aan iemand te geven. Maar als je dit doet, dan is het meer dan serieus.

Schorpioen

Voor Schorpioenen is de lijn tussen liefde en obsessie soms extreem dun. Je bent als Schorpioen heel traditioneel als het gaat om intimiteit en verkiest een serieuze relatie zonder twijfels boven een one night stand. Je weet dat je verliefd bent wanneer je jezelf wegcijfert om jouw lief gelukkig te maken. Zo intens ben je!

Daarnaast ben je geheimzinnig, dus het duurt een tijdje voordat je je openstelt en kwetsbaar bent. Wanneer je zover bent, geef je jezelf volledig aan de persoon in kwestie. De juiste persoon zal weten hoeveel dit voor jou betekent en dit ten alle tijden koesteren.

Als een van de meest jaloerse tekens van de dierenriem, kun je ook aan jouw jaloerse, bezitterige gevoelens merken of je verliefd bent. Wanneer je echt om iemand begint te geven, voel je deze gevoelens opkomen.

Boogschutter

Wanneer jij als Boogschutter écht verliefd wordt, is dat reden voor een feestje! Want geef toe, je bent best een einzelgänger en gaat graag solo door het leven. Wanneer je jou lief meevraagt naar iets wat je normaal in je eentje doet, dan wordt het serieus.

Als je de controle uit handen kunt geven en deze persoon iets kan laten organiseren, dan ben je zéker voor deze persoon aan het vallen. Communicatie is voor jou erg belangrijk, dus als je iemand vindt die ook nog eens kan praten over kunst, cultuur, filosofie en alle andere dingen waar jij van houdt, dan is dit ongetwijfeld jouw soulmate.

Een allerlaatste check: wil je de persoon in kwestie graag meenemen naar je vrienden en familie? Dan weet je het zeker. Je bent verliefd.

Steenbok

Jouw sterrenbeeld wordt geregeerd door Saturnus, de planeet die ons alles leert over structuur in het leven. Vandaar dat je houdt van een vaste routine, en dit ook belangrijk vindt in een relatie. Wanneer je die routine voor elkaar hebt, kun je jouw liefje laten zien hoe heerlijk een leven met jou is.

Je hebt een druk schema en verlangt naar een partner die jouw work ethic waardeert. Iemand die jou uit je schulp laat kruipen en je kan helpen je zelfopgelegde routine af en toe te verbreken, is een blijvertje.

Eerlijkheid is voor jou heel belangrijk; het liefst deel je alles letterlijk doormidden. Wanneer je merkt dat er al een tijdje geen Tikkies zijn verstuurd en je alles een beetje op z’n beloop laat, dan ben jij hoogstwaarschijnlijk verliefd.

Waterman

Als het op liefde aankomt, zijn Watermannen erg pragmatisch en vooruitstrevend. Het zijn unieke individuen die hier op aarde het menselijke bewustzijn willen verhogen. Vandaar dat liefde met een Waterman erg excentriek en bijna buitenaards kan voelen.

Voor jou zijn geen standaard datingregels van toepassing. Iemand die jouw gevoel voor humor, je humanitaire visie en je soms ietwat aparte smaak in kunst en cultuur kan waarderen. Dat is jouw ideale match.

Je bent zeer moeilijk te lezen, maar als je je kwetsbaarheid en emoties eenmaal laat zien, dan ben je misschien wel gewoon verliefd aan het worden. Als jij jouw lief op nummer één zet en meer tijd met hem of haar doorbrengt dan met wie of wat dan ook, dan weet je dat je het te pakken hebt.

Vissen

Vissen geven álles als ze verliefd zijn. Ze gaan vanaf het begin al dieper dan elk ander sterrenbeeld. Wanneer je in een ruimte vol mensen bent en alleen maar oog hebt voor die ene persoon, dan weet je dat je verliefd aan het worden bent, Vissen.

Je bent supergul en houdt ervan om jouw lief te overspoelen met cadeautjes. Dus, wanneer je je halve salaris uitgeeft aan hem of haar, kunnen we stellen dat je écht verliefd bent.

Je kan heel jaloers zijn en wil daarom het liefst meteen tegen je lief zeggen dat je van hem/haar houdt. Superlief, maar pas op dat je jezelf niet voorbij loopt en geen overhaaste beslissingen neemt.

Lees ook:

Cosmopolitan UK