Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 16 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Huh?! 8 dingen die je kan doen als je erachter komt dat je lover actief is op Tinder

Je zit in een relatie en je krijgt een appje van een vriendin die je lover tegen is gekomen op Tinder… Wat doe je dan? Hoe ga je ermee om? Tegenwoordig is het helemaal niet zo gek dat mensen hun opties openhouden binnen een relatie. Hoezo zou je settelen met één persoon, als je ook heel makkelijk door kunt swipen. Voor sommige mensen is dit normaal en voor anderen helemaal niet.

Dit zijn 8 dingen die je kunt doen als je erachter komt dat je lover actief is op Tinder.

Lover actief op Tinder

Als je het idee hebt dat je lief nog actief is op Tinder, is het eerst slim om bewijs te verzamelen. Eerst moet je het zeker weten, daarna kan je pas actie ondernemen, zoals hem of haar confronteren. Je weet namelijk nooit of je gevoel goed zit of niet. Dit zijn 8 dingen die je daarna kunt gaan doen:

Psst, sla dit op voor later met Pinterest.

1. Adem diep door en denk na

Bepaal voor jezelf hoe erg je het vindt. Tuurlijk is het begrijpelijk als je dit teleurstellend vindt, omdat jij misschien wel helemaal toegewijd bent tot de relatie.

2. Praat met je lover over het feit dat hij nog actief is op Tinder

Als je met je lief gaat praten, zijn er geen geheimen tussen jullie. Hij/zij weet dat je afweet van zijn of haar Tinder-activiteiten. Nadat je dit op tafel hebt gegooid, kan je om een uitleg vragen. Dit kan je helpen begrijpen waarom hij of zij nog actief is op Tinder.

3. Probeer hem/haar niet terug te pakken

Maak dus geen Tinder-account aan en ga met de eerste de beste op date. Dat is niet slim. Vooral als je emotioneel bent is dit een hele slechte zet, je zult er namelijk achteraf waarschijnlijk spijt van hebben.

4. Focus op jezelf

Hoe voel je je hierbij? Geef jezelf de tijd om rationeel na te denken.

5. Wat wil jij met deze relatie?

Ga daarna nadenken wat jij verder met deze relatie wil. Vind je het feit dat je lover actief is op Tinder zo erg dat je de relatie wilt afbreken omdat hij je vertrouwen heeft geschonden? Of denk je dat jullie hier samen overheen kunnen komen?

6. Probeer erachter te komen waarom je lover actief is op Tinder

Met deze vraag kan je waardevolle inzichten krijgen in hoe je relatie verloopt. Was hij/zij niet geïnteresseerd genoeg in jou? Zocht hij/zij meer in de relatie? Of had hij/zij het idee dat jullie uit elkaar groeiden?

7. Bepaal wat jij verder wilt met de relatie

Wil je werk maken van de relatie of niet? Dat zijn eigenlijk de enige twee opties die er zijn. Optie één is lastiger, maar als jij je nog goed voelt in de relatie is dat een mogelijkheid. Met optie twee sluit je de relatie af en heb je niets meer met hem/haar te maken.

8. Vergeef hem/haar

Welke optie je ook kiest, uiteindelijk zal je je (ex) lover moeten gaan vergeven. Dan kunnen jullie samen verder, of jij alleen.

Lees ook: Hmm: volgens je sterrenbeeld is dít je zwaktepunt in een relatie