Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 7 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Killing Eve seizoen 4: van de releasedatum tot de cast, dit is alles wat we weten

Ben jij ook zo’n fan van Sandra Oh en Jodie Corner? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Killing Eve seizoen 4 is officieel bevestigd. In 2022 komt het vierde seizoen uit, helaas maakte BBC America bekend dat dit het laatste seizoen van de serie wordt. Met de opnames gepland voor zomer 2021, speculeerde fans al over de verhaallijn, cast, releasedatum en meer.

Dit is alles wat we weten over het vierde seizoen.

Wat heeft de cast verteld?

In een gesprek met NBC vertelde Jodie Comer hoe ze zich voelde over dat er een einde komt aan Killing Eve. “Ik had een klein moment waarop ik de filmklapper zag en ik had een soort brok in mijn keel”, gaf ze toe. “Ik kan mezelf niet [rouwen]. Ik heb nog twee maanden om te filmen. Het is als een marathon. Als je aan de start staat, kun je niet aan de finish denken. Niet dat ik ooit een marathon heb gelopen.”

Jodie vertelde over de plot en zei: “We hebben zeker een spannende start gemaakt. Ik denk dat nu, omdat we weten dat dit het laatste seizoen is, ze zeker grenzen verleggen, vooral met Villanelle. Waar we met haar [Villanelle] openen, is helemaal gek en briljant. Ik hoop dat mensen er eindelijk van genieten als het op het scherm verschijnt.”

Wat weten we over Killing Eve seizoen 4?

Om te beginnen weten fans al dat Laura Neal van Sex Education het script schrijft voor seizoen vier van de serie. Laura neemt het over van Suzanne Heathcote die het derde seizoen van Killing Eve schreef. Ze voegt zich toe aan de lijst met Emerald Fennel, die het script van seizoen twee schreef en Phoebe Waller-Bridge, die het script van seizoen één schreef.

Wanneer is de release?

BBC America kondigde aan dat seizoen 4 van Killing Eve in 2022 uitkomt. De opnames voor het laatste seizoen stonden gepland voor deze zomer. Tijdens de BAFTA TV Awards bevestigde Jodie Comer dat de opnames op 7 juni 2021 zouden beginnen! Toen ze door Tom Allen ernaar werd gevraagd, antwoordde Jodie: “Morgen! Ja… maak je geen zorgen, ik heb mijn taxi gereserveerd, ik heb geen kater, ik zal heel verstandig zijn.”

Het goede nieuws is dat alles in oktober werd bevestigd door BBC. Daarnaast gaven ze zelfs een kleine teaser uit dat Killing Eve niet alleen was begonnen met filmen, maar ook in productie is. Dit betekent waarschijnlijk dat ze op schema liggen voor de lente van 2022.

Wie speelt er mee in seizoen 4?

Het is geen Killing Eve zonder Villanelle en Eve Polastri, gespeeld door Jodie Comer en Sandra Oh. The Express vertelt dat Fiona Shaw waarschijnlijk terugkeert voor haar rol als MI5-baas Carolyn Martens. Daarnaast is ook Kim Bodnia als Villanelle’s handlanger, Konstantin Vasiliev, aanwezig zijn.

We kunnen ook verwachten dat er een aantal nieuwe personages te zien zijn – seizoen drie bracht ons de mysterieuze Felix, gespeeld door Stefan Iancu. Verder maakte we in seizoen twee kennis met Julian (Julian Barrat van The Mighty Boosh), Jess, (Nina Sosanya) en Hugo, (Edward Bluemel).

Wat kan er gebeuren in seizoen 4?

Het eerste seizoen was gebaseerd op het boek Codename Villanelle van Luke Jennings. Maar al snel hebben de seizoenen hun eigen richting ingeslagen. Ongetwijfeld blijft Villanelle moorden en Sandra Oh blijft stiekem geobsedeerd door haar. Of krijgen we het duo Bonnie en Clyde, waar we stiekem allemaal op hopen? We gaan het zien.

Ook geobsedeerd door de gele bralette van Ruby uit Sex Education? Dit is waar je ‘m koopt