Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vitamine C is het meest opgezochte skincare-ingrediënt ooit en dit is waarom

Huidverzorging is voor iedereen anders en daarom is het zo lastig om de juiste formule te vinden die voor jou werkt. Volgens experts zit je goed als je sowieso deze drie producten toevoegt aan je routine: SPF, retinol en vitamine C. Deze drie zouden namelijk voor een heldere, gladdere en gezondere huid zorgen. Maar waarom is vitamine C dan zo belangrijk?

We leggen het je uit.

Vitamine C voor je huid

Het is niet gek dat vitamine C zo vaak opgezocht wordt. Vitamine C op zichzelf is een antioxidant, wat betekent dat het een vitale rol speelt in het herstellen van ziekte, het ondersteunt de ontwikkeling van witte bloedcellen en het gaat ontstekingen tegen. Voedingsdeskundige Lauren Windas stelt: “Het is bewezen dat reguliere vitamine C inname ervoor kan zorgen dat je minder vaak verkouden bent”. Het eten van stukken fruit vol Vitamine C kan hierbij helpen.

Niet alleen ons lichaam, maar ook onze huid is gebaat bij het gebruik van de vitaminesoort. Het mooie van dit ingrediënt is dat het in vele vormen terug te vinden is. Zo kan je denken aan maskers, cleaners, serums, (oog)crèmes, en voedingssupplementen.

Een aantal voordelen van het gebruik van Vitamine C

– Zorgt voor een egale huid
– Het gaat pigmentvlekken tegen
Het zorgt voor het langzaam verminderen van lijntjes en rimpels
– Het gaat het natuurlijk verlies van collageen tegen

Dit laatste betekent dat dit ingrediënt vaak een ster is in anti-aging producten.

Vitamine C serum

Het ingrediënt is in serums vaak het meest effectief. In tegenstelling tot andere serums met bijvoorbeeld retinol, kan je een vitamine C-serum gewoon gebruiken als je je in helder zonlicht begeeft.

Wil je een gezonde huid? Zorg dan dat je deze 7 voedingsstoffen binnen krijgt

Het is daarom geen probleem om het serum elke dag te gebruiken onder een goede laag SPF, als basis voor je make-up. Tip: Als je aan het einde van de dag, na het verwijderen van je make-up, nog een Vitamine C-maskertje op doet dan is jouw huid je helemaal dankbaar.

Hieronder zetten we wat fijne vitamine C-producten voor je op een rij:

Douglas

Douglas – One.Two.Free! Vitamine C Super Glow Serum Serum – €23,86

Douglas

Douglas – The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% Serum – €14,95


Douglas – Kiehl’sPowerful-Strength Line-Reducing Concentrate Serum – €66,95