Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lifestyle 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze merken droegen de Nederlandse prinsessen naar de Formule 1 in Zandvoort

Dit weekend stond heel Nederland (en eigenlijk heel de wereld) in de ban van de Formule 1 op het circuit van Zandvoort. Zoals verwacht won Max Verstappen de wedstrijd op Hollandse bodem. Met het enorme podium dat hij aan Nederland geeft, kon het natuurlijk niet anders dan dat het Nederlandse koningshuis ook aanwezig was.

En dat deden ze in stijlvolle, maar tóch casual outfits die ook nog eens betaalbaar zijn.

Koninklijke Formule 1 wedstrijd in Zandvoort

Voor héél even werden de spotlights bij Max Verstappen weggenomen, voor de Formule 1 race op het circuit in Zandvoort. De leden van het Nederlandse Koningshuis maakten namelijk hun entree om de wedstrijd, samen met de rest van de wereld, te bewonderen en Verstappen een oranje hart onder de riem te steken.

Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, prinses Amalia, prinses Alexia en gravin Luana (de dochter van prinses Mabel en de overleden prins Friso) maakten van de speciale dag een bijzonder familie-uitje. Zoals bij elk moment waar de oranje-leden verschijnen, ontstaat er een heus mediacircus. Niet zo gek dus dat ze er weer allemaal uitzagen om door een ringetje te halen. Vooral de looks van Koningin Maxima en de prinsessen zijn niet onopgemerkt. Ook geïnspireerd geraakt? Bij deze merken (en zelfs fast-fashion ketens) hebben ze hun looks geshopt.

De outfit van prinses Alexia bij de Formule 1

Prinses Alexia ging voor een stoere look, die helemaal geschikt was voor de gelegenheid. Extra leuk is het dat het pak ook nog eens gewoon mega betaalbaar is. Het is namelijk van de Mango en kost momenteel – in de sale – nog maar €29,99 (hierbij een linkje).

Prinses Alexia en Koningin Maxima bij de Formule 1 in Zandvoort
ANP

Stijlvolle look van Koningin Maxima bij de Grand Prix

Maxima trok een pak van Max Mara (een van haar favoriete merken) uit de kast en combineerde dit met een leren jack van Massimo Dutti, een donkerblauwe tas van Marni, hakken van Jimmy Choo en een enorm tijdloze zonnebril van Tom Ford. Dat we een hippe, stijlvolle en moderne koningin hebben moge duidelijk zijn.

Ook een leuk feitje: Bij de Formule 1 mochten er geen gebruik gemaakt worden van paraplu’s terwijl het regende. Dit zou namelijk het zicht blokkeren voor de mensen achter je én het zou een gevaarlijk object kunnen zijn. Waar je zou denken dat, wat dit soort regels betreft, er vast een uitzondering gemaakt kon worden voor de royals, droeg Maxima, gewoon net als alle andere bezoekers een regenponcho tegen de regen.

Betaalbare Formule 1 outfit van onze toekomstige Koningin

Ook Prinses Amalia koos voor een vrij betaalbare look inclusief fast fashion items. Zo droeg ze een jas met franjes van Mango, een blouse van de Zara (die helaas niet meer verkrijgbaar is), een blauwe broek en sneakers van Veja.

Amalia bij de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort
ANP

Vet: prinses Ariane gaat na de zomer naar school in Italië