Emma Toussain
Emma Toussain Haar 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Staat kort haar jou goed? Deze TikTok-video vertelt het je

Heb jij lang haar? En vraag je je af of kort haar jou ook goed zal staan? Dan is er nu een manier om uit te vinden of dit zo is zónder eerst je lange lokken af te knippen. Wel zo prettig, toch? Een TikTokker @Bondenavant legt uit hoe je kan meten of kort haar jou leuk zal staan en we delen dit dan ook graag met je.

Scheelt weer wat tranen.

Kort haar

Het kan soms eng zijn om voor een grote verandering te gaan. Het aanpassen van je kapsel lijkt misschien een #firstworldproblem, maar als je het resultaat niet leuk vindt dan kan dit wel heel erg vervelend zijn. Als je gewend bent om met lange lokken door het leven te gaan en je besluit deze te knippen dan groeit het niet binnen twee maanden terug. Je moet hier dus zeker van zijn! Toch weten we nooit helemaal zeker hoe het zal staan, maar een TikTokker legt ons uit hoe we dit kunnen ‘meten’. Ja echt.. meten. Natuurlijk kan je ook een virtuele haarstijl proberen of je haren wegstoppen in een trui, maar hè, zo’n tip is natuurlijk hartstikke handig.

Wat heb je nodig?

Heel simpel: twee potloden en een meetlintje.

Hoe werkt het?

1. Plaats het eerste potlood horizontaal onder je kin.
2. Plaats het tweede potlood verticaal onder je oor, zodat je een hoek maakt met het eerste potlood.
3. Meet de afstand van de onderkant van je oor naar waar de potloden elkaar ‘ontmoeten’.
4. Als de afstand groter is dan 5.7 centimeter, dan staat langer haar jou beter. Is deze afstand korter? Dan staat kort haar jou zeker goed. En met kort haar bedoelen we schouderlengte of nog korter 😉

TikTokker @Bondenavant vertelt niks over de logica van deze tip, maar we gaan er van uit dat het te maken heeft met de lengte van je nek in combinatie met je kaaklijn. Is de uitleg nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan de video goed:

@bondenavant

Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Oeh la la! 15 spannende vragen die je kunt stellen aan je date