Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Zeg maar dag tegen de vloeibare cleanser: de gezichtsreinigings bar is helemaal in

Als een vriendin tegen ons zou zeggen dat ze haar gezicht heeft gewassen met zeep zouden we haar waarschijnlijk voor gek verklaren. Normale zeep zal je huid namelijk beschadigen en uitdrogen. Toch is het zo gek nog niet als iemand zegt dat hij of zij een soort zeepblok gebruikt. Er bestaat namelijk zoiets als een reinigings bar en deze heeft wél het effect dat je zoekt.

Wat is een reinigings bar?

Een gezichtsreinigings bar is een gewone gezichtsreiniger maar dan in de vorm van een zeepblok. Ze worden gebruikt om make-up te verwijderen en de poriën te reinigen van vuil, overtollig talg en andere onzuiverheden. Alle gezichtsreinigings blokken bevatten verschillende ingrediënten en geven dus verschillende resultaten. Dit product is dus de moeite waard om uit te proberen. Onze favoriet is de Anti-Blemish Solutions Cleansing Bar van Clinique, die koop je gewoon bij de Douglas.

Wat zit er in een gezichtsreinigings bar?

Ondanks dat het blok er verdacht veel uitziet als zeep, zitten er gelukkig geen stoffen in die kwaad kunnen. De bar bestaat uit kokosolie, wat geweldig is voor het verwijderen van hardnekkige make-up, ook zit er houtskool en tea tree olie in. Deze twee hebben van nature eigenschappen die puistjes en acne behandelen.

Duurzaam

De gezichtsreinigings bar heeft ook nog een leuk voordeel voor ons milieu. Dit blok zit namelijk niet in een plastic verpakking! De zeep is obviously niet vloeibaar en je kan dit dus gewoon in je badkamer leggen. Het heeft dus niet alleen een goede werking, maar is ook nog enigszins duurzaam. Ook leuk voor de reizigers onder ons: de bar niet kan lekken en dat scheelt ons toch weer wassen. Hoe vaak is het jou gebeurd dat je shampoo of cleanser niet goed dicht zat?

Droge huid

De meeste gezichtsreinigings blokken zijn vrij van natriumzouten. Dit is gunstig, want deze stof droogt de huid uit. Als je snel last hebt van droge plekken in je gezicht, zoek dan naar een gezichtsreinigings bar met voedende eigenschappen.

6x een solid shampoo bar die je in je leven nodig hebt