Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty en Style 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit is waarom het belangrijk is dat jij je stijltang en krultang regelmatig schoonmaakt

Met onze make-up kwasten maken we geen grapjes, want die halen we iedere twee maanden even flink door het sop. Maar onze krultang en stijltang? Die zijn nog nooit gewassen, terwijl dit net zo belangrijk is. Wij vertellen je hoevaak je ze hoort te wassen, waarom dit zo belangrijk is en hoe je dit doet.

Voor onze huid doen we genoeg. We houden ons iedere avond aan een skincare routine van negen stappen, wassen onze kussensloop regelmatig en letten op onze voeding. Nu blijkt dat haartangen net zoveel aandacht nodig hebben als make-up kwasten, aangezien deze anders ook stikken van de bacteriën.

Waarom jij je krultang en stijltang regelmatig wil schoonmaken

Hoe langer we onze tangen gebruiken, hoe meer bacteriën erop zitten. Op een gegeven moment nestelen die bacteriën zich aan de tang en ontstaat er een vies laagje. Dit vieze laagje beïnvloedt de kwaliteit van de tang én beschadigd het haar enorm. Wat een nachtmerrie.

Van olie tot mousse: we gebruiken ontzettend veel haarproducten en die eindigen uiteindelijk allemaal op de keramieken platen van je peperdure Chi stijltang. En dan hebben we het nog niet eens over de oliën die onze hoofdhuid zelf aanmaakt en de viezigheid die in ons haar belandt. Precies hierom horen we onze tangen minstens iedere drie maanden te reinigen.

Hoe reinig je de tangen?

Geen paniek, het ‘reinigen’ van de tangen is echt een fluitje van een cent. Je haalt simpelweg een vochtige doek of een vochtig babydoekje over de tang en that’s it. Een krultang reinig je het beste als deze nog een beetje warm is, terwijl je de stijltang liever koud schoonmaakt. Het blijft natuurlijk een elektrisch apparaat, dus te veel water is uit den boze. Nog een laatste tip: vergeet niet om ook je haarborstel regelmatig te wassen.

Lees ook: Dit is hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen voor een glanzend en gezond kapsel

Glamour UK