Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 1 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ken jij Life360 al? Deze app gaat nu dus ontzettend viral op TikTok om déze bizarre reden

Je bent waarschijnlijk al bekend met de ‘Zoek mijn vrienden”-app op iPhone. Zo’n functie is bijvoorbeeld erg handig om te zien of je vriendinnen veilig thuis zijn gekomen na een avondje stappen. Helaas is deze app niet altijd even betrouwbaar en nauwkeurig. Dan is er nu de Life360-app en die gaat momenteel errrug viral op TikTok. De app werkt ongeveer hetzelfde.. maar of dit nou zo’n goed ding is?

En dit is waarom.

Life360

De Life360 app is ontworpen om gezinnen dichter bij elkaar te brengen, door in een app veiligheids- en coördinatiefuncties te hebben. Zo kunnen ouders zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen etc. Maar.. het is ook handig voor vriendengroepen. Zo kan je zien of je vriendinnen veilig thuis zijn gekomen na een avondje stappen maar je kunt ook zien of een vriend nog op werk is of überhaupt waar hij of zij is. Hoe werkt dat dan? In de app kan je een groep aanmaken die ook wel een circle wordt genoemd. Via GPS kun je vervolgens precies zien waar iedereen in deze circle is. Vaarwel privacy?!

TikTok

TikTokkers hebben Life360 al gedownload en laten ons zien hoe het werkt:

@heyhowareyouboo

Stalkers 4life #life360 #fyp

♬ original sound – There I Ruined It

Naast dat de Life360 app laat zien waar je vrienden in de circle zijn, krijg je ook notificatie als je vrienden ergens arriveren waar ze vaak komen. Denk dan bijvoorbeeld aan hun eigen huis. Daarnaast kan je ook navigeren naar je vrienden zonder dat je een adres nodig hebt en kan je zien wat vrienden achter het stuur doen, om – volgens de makers – veilig rijgedrag aan te moedigen. Uhhhhh. Dat klinkt wel een beetje creepy. Als laatste (en ook grappigste!) element krijg je ook een melding als de telefoon van één van je vrienden bijna leeg is. Je kan wel zeggen dat dit zorgt voor grappige conversaties:

@briannarosee_13

ily dork lol 💓

♬ GHOST TOWN – Benson Boone

@ilovepickles___

Our favourite app #life360

♬ BEST INTEREST – HI GUYS

Veel meiden raden de app aan anderen aan om zo ‘veiliger’ over straat te kunnen. Makes sense.

@adviceyourstruly

@TikTok do ur thing#fyp #apps #girls #need #appsyouneed #advice #foryoupage

♬ original sound – sophie 🫶

Maar verder.. raden we je aan Life360 app alleen te downloaden als je géén behoefte hebt aan privacy 😜

De nieuwe social media app BeReal is razend populair om deze reden