Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe social media app BeReal is razend populair om deze reden

Er is een nieuwe social media app op de markt genaamd BeReal. Deze app zorgt ervoor dat het gedaan is met alle mooie Instagram-plaatjes en filters! Veel meer mensen hebben behoefte aan ‘echtheid’ en dan is precies wat deze app doet. Je volgt je vrienden en moet je elke dag op een willekeurig moment een foto delen. Maar hoe werkt deze app nou precies?

Wij leggen het je uit.

Hoe werkt BeReal?

In BeReal kan je géén gebruik maken van filters en ook bestaan likes niet en kan je niet zien hoeveel volgers iemand heeft. Op de BeReal feed komen foto’s van je vrienden voorbij en dit ook pas alleen nadat je zelf de dagelijkse foto hebt gepost. Reageren op de leuke kiekjes van je vrienden kan wel, dit gebeurt namelijk met de ‘RealMoji’. Dit is een foto van je gezichtsuitdrukking. Je krijgt elke dag op een ander moment een melding die aangeeft dat het tijd is om een foto te maken. Ben je te laat (je hebt maar 2 minuten) of deed je meerdere pogingen om een foto te nemen? Ook dit krijgen je vrienden te zien.

Het is de bedoeling dat je een foto maakt met de voor- en achterkant van je camera. Terwijl je de foto maakt, kan je je eigen gezicht niet zien. Dit zorgt natuurlijk voor de échte plaatjes. Influencers en content creators kunnen het beste op Instagram blijven.. het gaat namelijk echt puur om het contact met je vrienden.

Reacties

Er zullen natuurlijk momenten zijn waarop je liever niet de BeReal melding krijgt. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je op de wc zit of wanneer je net wakker bent. Maar.. dat is wel wat de app zo echt maakt. Op Twitter posten mensen dan ook herkenbare tweets zoals deze:

Wachten op een melding

Over het algemeen zijn de reacties over de nieuwe app positief: “Iedereen zou BeReal moeten downloaden, ik heb zoveel plezier met mijn vrienden”, zegt iemand over de app. “Ik blijf dagelijks nog steeds uitkijken naar die melding van BeReal”, laat iemand ook weten. Hieronder een greep uit de positieve reactie over de app op Twitter:

Gaan jullie deze app downloaden?

Hold on! Er bestaat een app die voor jou teksten bedenkt om naar je matches te sturen