Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 1 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers doen massaal aan ‘body slugging’: hoe werkt deze trend?

Op TikTok deden mensen al massaal een face slugging. Dit is een manier waarop zelfs de mensen met de meeste droge huid een mooie en gehydrateerde huid kunnen krijgen. Op TikTok hebben we al gezien dat het op je gezicht goed werkt.. maar passen mensen deze trend ook toe op hun lichaam. Hoe werkt dit?

Wij leggen het aan je uit.

Body slugging

Slugging houdt in dat je, na het voltooien van je huidverzorgingsroutine, een dunne laag vaseline aanbrengt om vocht vast te houden. Dit werkt perfect voor mensen met een droge huid of die last hebben van veel irritaties. Slugging begon als iets wat mensen op hun gezicht deden. Nu wordt het ook vaak op het lichaam gedaan en dit heet dus body slugging. Want ook op de droogste plekken van je lichaam kan deze trend goed werken! Denk aan je ellebogen, knieën, voeten en handen.

TikTok trend slugging

TikTokker @glowwithava laat zien dat zij aan body slugging doet. Ze smeert vaseline op haar nagelriemen, nek en de ellebogen. Ze gebruikt vershoudfolie om de plekken met vaseline af te dekken. Klinkt misschien ene beetje gek, maar vaseline trekt namelijk niet goed in de huid en plakt dus erg. We raden je aan om dit dan ook ‘s nachts te doen. Zie hier hoe @glowwithava de trend doet.

@glowwithava

i don’t use Vaseline on my face as much for other body parts? YES. #slugging #vaseline #skincaretips

♬ original sound – AVA

Hoe werkt body slugging?

Tijdens body slugging breng je eerst een hydraterend product aan zoals een crème glycerine, hyaluronzuur of aloë vera. Daarna gebruik je een middel (vaseline) om deze producten op de huid te houden en om de eerdere producten ‘in te sluiten’. Als laatst wikkel je vershoudfolie om de ingesmeerde plekken heen zodat de vaseline niet kan verschuiven.

Beste producten voor body slugging

Het fijne aan body slugging is dat je geen dure huidverzorgingsproducten nodig hebt om een goed resultaat te krijgen. Je kan gewoon gebruik maken van klassieke en relatief goedkope producten zoals vaseline en nog veel meer.

Wij zetten een aantal opties op een rijtje:

1. CeraVe Healing Zalf – 49,96 euro

2. Vaseline Original Petroleum – 8,38

3. Eucerin Aquaphor Huidherstellende Zalf – 14,80 euro

Skin icing: wat een ijsklontje kan doen voor jouw huid