Redactie
Redactie Beauty en Style 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Skin icing: wat een ijsklontje kan doen voor jouw huid

Van ‘slugging’ tot hacks tegen wallen: TikTok is dé plek om beauty-inspiratie op te doen. Een goede skincare routine is namelijk ontzettend belangrijk. Op TikTok is nu een nieuwe trend gaande op het gebied van skincare: skin icing.

Het enige wat je nodig hebt is een ijsklontje.

Skin icing: wat is het?

Nu zijn er ondertussen al zo veel beauty hacks, dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. De één is wat moeilijker dan de ander, maar over het algemeen komt het op hetzelfde neer: ze zorgen allemaal voor een betere en mooie huid. Zo is skin icing nu hot, een trend waarbij je een ijsklontje over je gezicht smeert om onder andere die rode gloed uit je gezicht te krijgen.

Wat zijn de voordelen?

Mensen met huidproblemen als acne of rosacea kunnen skin icing goed gebruiken. Het koelt de huid af, neemt roodheid weg en houdt de huid gehydrateerd. En dat is niet het enige: ook helpt elke dag een ijsblokje op je gezicht voor een goede bloedsomloop en laat het een frisse uitstraling achter waardoor je meer wakker lijkt. Dat is alles wat we willen, toch?

Hoe werkt het?

De skin icing-trend werkt niet alleen super goed, het valt ook nog eens in de smaak door de simpele manier van doen. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een ijsklontje. Simpeler dan dat kan het niet worden, toch?

Waar je wel op moet letten is de conditie van jouw huid. Als je snel last hebt van een gevoelige huid, wordt het niet aangeraden zomaar een ijsklontje over je huid te smeren. Het ijsklontje kan dan juist eerder zorgen voor huidbeschadigingen. Het kan helpen een dun doekje over het ijsklontje heen te wikkelen, zodat je nog hetzelfde effect hebt maar de huid minder gevoelig reageert.

Ook kan het helpen van tevoren een zacht serum of een fijne olie op je gezicht te smeren. Hierdoor breng je het ijsblokje niet aan op een stugge huid waar nog niks mee is gedaan, maar is de huid soepeler.

Na elke dag ongeveer tien minuten het ijsklontje over je huid te smeren, zie je al snel resultaat. Wij zijn fan.