Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van schuurplekken op je benen door wrijving en hitte? Zo ga je dat tegen

Het wordt steeds warmer: al je jurkjes, korte broekjes en rokjes kun je dus eindelijk weer uit je kast trekken. Het enige nadeel is dat het kan zijn dat je hierdoor last krijgt van schurende bovenbenen. Je weet wel die annoying wrijving tussen je benen, wat voor irritatie op je huid zorgt. Gelukkig vonden wij een life hack hoe je voor eens en altijd van dit vervelende gevoel af komt.

Oorzaak schurende bovenbenen

Hoe komt het nou eigenlijk dat we in de zomer ineens last hebben van het schurende effect van onze huid tussen de benen? We know the answer! Je huid zwelt namelijk een beetje op bij warme temperaturen. Je dijen plakken hierdoor aan elkaar vast en gaan tegen elkaar aan wrijven. In de winter is het kouder en draag je waarschijnlijk een lange broek, waardoor de stof dit schurende effect tegenhoudt. Toch heb je hier tijdens sporten in de winter vaak ook niet echt last van terwijl je dan wel een kort broekje of rokje draagt.

Het zit zo: door de hoge temperaturen, kunnen de zweetklieren in je huid het zweet niet meer goed afvoeren waardoor je zweetklieren verstopt raken. Dit veroorzaakt huidirritatie. Het kwaaltje is niet te verwijten aan je gewicht, maar voornamelijk aan de bouw van je lichaam. Iedere vrouw waarbij de dijen elkaar raken tijdens het lopen kan hier last van krijgen! Dat kan dus zowel met een maatje 36, maar ook met een maatje 44.

De oplossing

Voor al onze schoonheidskwaaltjes hebben sporters vaak goede oplossingen. Zo is dat ook dit keer weer het geval. Om wrijving tussen de huid tijdens het sporten tegen te gaan gebruiken sporters namelijk vaak een soort antischuur zalfje. Verschillende beautymerken hebben dit ontdekt en zijn het ook gaan verkopen. Toch raden wij aan om een kijkje te gaan nemen bij de Decathlon. Ze verkopen hier namelijk een antischuurstick om je huid te beschermen tegen oververhitting, irritatie en blaren. Een extra pluspunt: deze is maar 6 euro, terwijl andere merken het wondermiddeltje voor 20 euro verkopen.

Zo ben je met deze spotgoedkope lifehack eindelijk van de wrijving tussen je benen af. Daarbij hoef je ook je handen niet vuil te maken tijdens het aanbrengen! Win-win right?

Crochet, ruches en ruffles zijn hot: deze 10 kledingitems wil je hebben