Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 9 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Lip Blush: wat je moet weten voordat je hier aan begint

Lange volle wimpers, borstelige wenkbrauwen en volle lippen: de trends die we al een tijd lang voorbij zien komen. Steeds vaker worden lipvullers en lip plumper gebruikt om volle lippen te creëren. Daarnaast bestaat er ook nog een Lip Blush behandeling. Waar lipfiller een chirurgische behandeling is, is Lip Blush dit niet en ook heeft Lip Blush een langere werking dan een lip plumper heeft.

Wat precies is een lip blush behandeling en wat moet je weten voordat je hieraan begint?

Lip blush

Beeld je in: je wordt wakker, strompelt uit bed en kijkt in de spiegel, je lippen zijn vol en hebben een tint van je favoriete lippenstift. Een Lip Blush behandeling kan deze droom waarmaken. Toch zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je hieraan begint.

Wat is een Lip Blush behandeling?

Bij een Lip Blush behandeling wordt er een soort cosmetische tatoeage gezet op je lippen. Hierbij wordt pigment in de huid afgezet om de vorm, symmetrie en kleur van de lippen te verbeteren. Je kan voor een opvallende, maar ook voor een natuurlijke kleur gaan.

Hoe werkt een Lip Blush behandeling?

Met een kleine naald wordt pigment in je lippen geïmplanteerd. Hierdoor ontstaan er mooie lagen kleur in je lippen. Welke kleur je op je lippen wil, is aan jou. Je kan een kleur kiezen die het meest lijkt op je favoriete lippenstift kleur. Ook kan degene die de behandeling bij je doet kijken welke kleur het best bij de ondertoon van je huid past. Lip Blush kan de illusie van volume creëren en is dus een goed alternatief voor lipfiller.

Hoe permanent is deze behandeling?

Resultaten van de behandeling duren meestal drie tot vijf jaar, wel zijn er wat dingen die beïnvloeden hoe lang je Lip Blush meegaat. Zo heeft je huidtype, blootstelling aan de zon en de verzorging van je lippen ook invloed op hoe lang het goed blijft. Om de zoveel jaar een touch-up doen, wordt dan ook aanbevolen.

Hoeveel kost een Lip Blush behandeling?

Over het algemeen valt een Lip Blush behandeling tussen de €350 en €600 euro.

Zijn er mogelijke bijwerkingen van de behandeling?

Omdat de behandeling met een naald wordt gedaan, is er altijd kans op een infectie. Vermijd dit door goed onderzoek te doen naar de salon waar je de behandeling wil laten doen. Doe extra onderzoek als je vaak last hebt van een koortslip.

Als je zwanger bent, een bloedstollingsstoornis hebt, het afgelopen jaar Accutane (tegen acne) hebt gebruikt of vatbaar bent voor keloïde/hypertrofische littekens, wordt de behandeling afgeraden.

Voor en na de bebandeling

Vooraf aan de behandeling moet je een week lang je lippen hydrateren. Ook moet je voor de afspraak alcohol, ibuprofen en veel cafeïne vermijden. Je lippen worden voor de behandeling verdoofd en de behandeling duurt meestal minder dan twee uur. Na de behandeling is de kans groot dat je lippen wat opgezwollen zijn. Ijs kan helpen om deze zwelling snel te verminderen. Om irritaties te voorkomen kan je zout en gekruid voedsel de dagen na de behandeling beter even laten staan. Gebruik ook een hydraterende lipbalsem met SPF om je lippen langer mooi te houden.

Brow lamination is dé trend voor flawless wenkbrauwen- en dit is het precies