Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De 7 meest irritante dingen om door wakker gemaakt te worden in de ochtend

Wakker worden is voor de meesten nou niet bepaald een geweldig moment. Al helemaal niet als ‘iets’ ervoor zorgt dat je eerder wakker wordt dan gepland. En verder slapen kun je dan vaak wel vergeten.

En je had dat extra uurtje slaap nog wel nét zo hard nodig.

Wakker worden: 7 irritaties

Deze zeven irritaties kennen we allemaal als we door iets vroeg wakker worden gemaakt in de ochtend.

1. Een scooter die voorbij rijdt

Lig je nog heerlijk te suffen in bed, rijden er van die irritante opgevoerde scootertjes door de straat. By far irritatie #1 net als al het andere voorbijrazende verkeer in de ochtend.

2. Een volle blaas

Hoe heerlijk je ook in je bed ligt, met een volle blaas hou je het niet lang vol. Uitstellen heeft geen zin want je zal hoe dan ook je slaapkamer uit moeten sloffen om te plassen. Arghh. Verder slapen kun je daarna wel vergeten want als je eenmaal bent opgestaan ben je veel te wakker.

3. Een wekker die veel te hard afgaat

Je hebt wekkers… en je hebt wekkers. Sommigen gaan zo loeihard af, dat je er bijna een hartstilstand aan over houdt. Echt niet oké.

4. Kou

Wakker worden van de kou gunnen we niemand. Halverwege de nacht schop je vaak je sokken uit en verdwijnt op magische wijze ook die pyjama van je lijf. Dat moet je met de koop toenemen in de ochtend want dan lig je juist weer te rillen onder je dekbed.

5. Je onder, boven of directe buren

Huilende baby’s, rennende kinderen, de douche, een sportende buurman. Als je huis (of dat van je buren) niet goed geïsoleerd is, kan je elkaar behoorlijk goed horen. En als jouw buren er een heel andere (lees: vroege) ochtendroutine op na houden kun je daar behoorlijk vaak van wakker worden.

6. Honger

Minstens zo erg als kou: een knorrende maag die echt niet meer kan wachten tot het ontbijt. Hoe graag je ook nog even zou willen indutten, de honger neemt het volledig over van je lijf. Grrr.

7. Een dekendief

Slaap jij samen met je lief? Dan zal het geregeld voorkomen dat het dekbed verdwijnt. De enige optie is óf een eigen dekbed nemen óf ‘m net zo hard terugpakken.