Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Brow lamination is dé trend voor flawless wenkbrauwen- en dit is het precies

De perfecte wenkbrauwen, het blijft een dagelijks gevecht voor de spiegel. Ga je voor epileren, harsen, verven, henna of toch tatoeëren? Nu is er weer een nieuwe behandeling toegevoegd aan dit rijtje, namelijk brow lamination. Wij leggen je uit wat het precies is en waarom je het wil proberen.

Natuurlijke wenkbrauwen, zonder een pijnlijke behandeling. Ideaal toch?!

Brow lamination: wat is het?

Make-up trends veranderen continu, dus onze wenkbrauwen ook. Waar we vroeger nog dachten dat super dunne lijntjes ons goed stonden (yikes), zijn bushy brows of juist hele natuurlijke wenkbrauwen nu gelukkig de standaard.

Brow lamination is de nieuwste trend op wenkbrauw-gebied. Met deze behandeling krijg je super natuurlijke wenkbrauwen, zonder dat je er pijn voor hoeft te lijden. Maar wat is het precies?

Brow lamination

Het klinkt misschien een beetje eng, maar brow lamination is niks anders dan een permanentje voor je wenkbrauwen (zonder de krullen dan). Hierdoor krijg je fluffy, omhoog gekamde, volle wenkbrauwen die lang blijven zitten. En een pluspunt, dit alles doen ze gewoon met je eigen wenkbrauwharen. Geen naalden of bloed nodig dus.

Een behandeling heeft 6 stappen, en duurt tussen de drie kwartier en anderhalf uur. Je wenkbrauwen worden in deze 6 stappen behandeld met een bepaald middel waardoor ze omhoog blijven staan. Dit ziet er in eerste instantie gek uit, maar de wenkbrauwen worden nog in de juiste vorm ‘gekneed’.

Dit middeltje zorgt ervoor dat als je wenkbrauwen eenmaal in jouw gewenste vorm staan, ze zo de komende 6- tot 8 weken blijven zitten en veel voller lijken. Super handig toch? Scheelt jou een hoop werk in de ochtend.

Verzorging

Tijdens de behandeling kunnen je wenkbrauwen ook geverfd worden, en ze worden behandeld met een soort serum dat de haartjes voedt. De eerste 24 uur na de behandeling zijn het belangrijkst.

Je wenkbrauwen mogen absoluut niet nat worden en moeten in vorm blijven. Na deze 24 uur zit de ‘lamination’ er goed stevig in en kun je weer lekker je gezicht onder de warme douche houden.

Na 6- tot 8 weken moet je de behandeling dus herhalen (als je dat wil), maar verven kan al na 2 tot 4 weken opnieuw. Het voordeel van brow lamination is dat je ’s morgens geen tijd meer hoeft te besteden aan je wenkbrauwen, super fijn toch?! Je kamt ze alleen een beetje in vorm en you’re good to go.

Er zijn veel beautysalons door Nederland die deze behandeling doen, dus check even bij salons in je buurt of ze een brow lamination-behandeling hebben.

Lees ook: Roos in je wenkbrauwen: dit kun je eraan doen