Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Roos in je wenkbrauwen: dit kun je eraan doen

Witte schilfertjes op je hoofdhuid kennen we allemaal als roos. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als wenkbrauwroos? Roos in je wenkbrauwen kan verschillende oorzaken hebben en is vooral vervelend om te hebben. Gelukkig zijn er ook wat dingen die je ertegen kan doen.

Beautify to the rescue. Zeg maar dag tegen je wenkbrauwroos.

Roos in je wenkbrauwen

Wenkbrauwroos bestaat. Het wordt ook wel seborroisch eczeem genoemd en wordt veroorzaakt door een gist genaamd malessezia. De witte ‘vlokken’ ontstaan door een overschot aan malessezia. Daardoor breken de natuurlijke oliën in je huid af, waardoor huidcellen loslaten. Het resultaat? Roos in je wenkbrauwen.

Wenkbrauwroos is wel iets lastiger te herkennen dan roos op je hoofdhuid. Last van een vettige huid en witte schilfertjes? Dat lijkt verdacht veel op roos, maar ook als je wenkbrauwen rood zijn en jeuken, kan je te maken hebben met roos in je wenkbrauwen.

Misschien nog wel belangrijker: hoe kom je er weer vanaf? Probeer eens een van deze tips en wie weet ben je zo weer van die irritante roos in je wenkbrauwen af!

1. Alleskunner appelazijn

Appelazijn kun je voor van alles en nog wat gebruiken: als conditioner,  tegen hooikoorts óf voor je wenkbrauwen. Met dit middel kan je de gisten te lijf gaan, waardoor de roos in je wenkbrauwen zal verdwijnen. Iedere dag een wattenschijfje met appelazijn over je wenkbrauwen halen en klaar is kees!

2. Roos in je wenkbrauwen? Vermijd olieproducten

Het klinkt misschien logisch om met olieproducten aan de slag te gaan, maar niets is minder waar. Huidproducten met olie verstoppen namelijk de haarfollikkels en als je iets niet wil zodra je last hebt van roos in je wenkbrauwen, is dat het wel.

3. Je wenkbrauwen verzorgen

Grote kans dat je iedere dag braafjes je gezicht insmeert met crème. Nog grotere kans dat je je wenkbrauwen overslaat. Waarom eigenlijk? Smeer je wenkbrauwen juist in, helemaal als je last hebt van wenkbrauwroos. Met moisturizer, maar ook met zonnebrand. We moeten van die droge huid onder de haartjes af.

4. De juiste reiniging

De juiste reiniging zorgt ervoor dat je verstopte poriën geen kans krijgen. Kies voor een exfoliërende cleanser met salicylzuur om de poriën te reinigen. Producten waar je huid van uitdrogen zijn in ieder geval een dikke no-go als je last hebt van roos in je wenkbrauwen.

5. Anti-roosshampoo tegen wenkbrauwroos

Als je last hebt van roos op je hoofdhuid, schaf je anti-roosshampoo aan. Waarom niet ditzelfde middel gebruiken voor je wenkbrauwen? Let eens op deze ingrediënten in shampoo: zinkpyrithion of seleendisulfide.

Meer voor je wenkies: