Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Insta-worthy foto’s maken in een tulpenveld? Let dan even op deze dingen!

We kennen ze allemaal: mooie kiekjes in een vol, kleurrijk tulpenveld. Je hoeft Instagram maar te openen en de zomerse vibes komen je kant op. Grote kans dat je al wat locaties hebt opgeslagen om bij de eerstvolgende zonnestraal naar toe te gaan.

Leuk idee, maar let wel even op de volgende dingen.

Foto’s in een tulpenveld maken

Van de Noordoostpolder tot de Bollenstreek: er zijn verschillende plekken in Nederland waar je mooie tulpenvelden kunt vinden. Hup, de auto in en gaan, zou je denken. Ware het niet dat je echt niet zomaar de eerste beste tulpenveld kan uitkiezen om te gaan shooten. Onze tips:

1. Vraag toestemming

Vraag altijd toestemming als je van plan bent in een tulpenveld foto’s te gaan maken. Het belangrijkste is dat je de tulpen niet beschadigt. Niemand te bekennen of geen idee aan wie je het moet vragen? Ga dan naar een andere plek waar je wél toestemming kan krijgen.

2. Loop de bloemenvelden niet (te ver) in

Het is natuurlijk een tof plaatje om middenin een tulpenveld te staan, maar je kan het beste niet (te ver) de tulpenvelden in lopen. Waarom niet? Omdat je de bloemen en bloembollen kan beschadigen. En dat niet alleen, je kan ook ziektes overbrengen aan de bloemen (via je schoenen, no joke).

Waar je dan wel kan poseren? Langs de rand van het tulpenveld! Enne, de plaatjes in dit artikel bewijzen dat dat er ook leuk uitziet.

3. Pluk geen bloemen

Een insta-worthy foto maken in een tulpenveld met een tulp in je handen? Leuk idee, maar doe het niet. Plukken is in tulpenvelden (die daar niet voor bedoeld zijn) namelijk verboden.

Je raadt het misschien al, maar er bestaan ook speciale plukvelden. Daar mag je wél bloemen plukken. Als dat is wat je wil, kan je dus het beste naar zo’n veld gaan.

4. Laat je hond thuis

Een schattig plaatje met je harige bestie in een kleurrijk tulpenveld is natuurlijk leuk, maar tulpen – en dan vooral de bollen – kunnen giftig zijn voor honden. Lekker thuis laten, dus.

Wat handige tips voor de Gram: