Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Krijg je ook steeds irritante groepsberichten op Instagram? Zo kom je er vanaf

Stroomt jouw DM-inbox over en niet met vragen waar dat ene leuke topje van is, maar met irritante groepsberichten waarin random linkjes worden gedeeld? Je bent niet de enige, veel mensen hebben hier de laatste tijd last van. En da’s behoorlijk irritant. Al die berichten verwijderen én blokkeren is een dagtaak, wat kan je er verder aan doen? Well, wij zijn erachter hoe je van die irritante groepsberichten op Instagram af komt.

Wij leggen je uit hoe.

Irritante groepsberichten op Instagram? Zo kom je er vanaf

De laatste tijd hoor je er steeds meer mensen over: regelmatig worden ze toegevoegd aan een random groepsgesprek op Instagram. Waarom je ineens met anderen in een groepsgesprek wordt gedumpt is een raadsel, het linkje wat vervolgens erin gedeeld wordt misschien nog wel meer.

Allereerst is het handig om te weten dat er waarschijnlijk niet iemand achter zit die jou wil klieren, maar dat het allemaal het werk is van bots die dit soort taken automatisch uitvoeren. Waarom? Om mensen naar de linkjes te lokken (wat negen van de tien keer pornosites zijn). Eén tip: klik nooit op het linkje. Dan rest ons nu de volgende vraag: hoe kom je van die irritante groepsberichten op Instagram af?

Instellingen aanpassen zakelijk account

De stappen die je moet ondernemen om van die irritante groepsberichten op Instagram af te komen hangen af van het soort account dat je hebt. Als je een zakelijk account hebt, moet je naar je instellingen gaan. Klik vervolgens op privacy > chatberichten en onder ‘Anderen toestaan om je toe te voegen aan groepen’ klik je op ‘Alleen mensen die je volgt’. Hiermee zou het probleem opgelost moeten zijn! Dus, de stappen nog even onder elkaar voor mensen met een zakelijk account:

  • Ga naar je instellingen
  • Klik op ‘Privacy’
  • Vervolgens ga je naar Chatberichten
  • Vink bij ‘Anderen toestaan je toe te voegen aan groepen’ aan dat ‘alleen mensen die je volgt’ dat mogen doen

Ha! Zo zorg je ervoor dat Face ID op je iPhone werkt als je een mondkapje op hebt

Instellingen aanpassen persoonlijk account

Heb je geen zakelijk account maar een persoonlijk account en ook last van die irritante groepsberichten op Instagram? Dan hebben we slecht nieuws. De bovenstaande stappen kan je namelijk niet volgen als je een persoonlijk account hebt. Het enige wat je dan kan doen tegen de irritante groepsberichten op Instagram is de persoon die het bericht stuurt blokkeren en aangeven.

Thanks TikTok: deze 5 hacks voor je iPhone heb je nodig in je leven