Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

4 essentials om fleeky wenkbrauwen mee te creëren (en te houden)

Wenkies die on fleek zijn willen we allemaal. En hoewel de een wat meer gezegend is met een volle wenkbrauw dan de ander, bestaan er tegenwoordig genoeg trucjes en producten waarmee je binnen no-time perfecte fleeky wenkbrauwen creëert. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, met de volgende 10 producten zit je altijd goed.

Van een wenkbrauwzeep tot ultradun potloodje, dit heb je nodig om fleeky wenkbrauwen mee te creëren.

Fleeky wenkbrauwen

Waar de volle, fluffy wenkbrauw eerst de trend was, zien we steeds vaker de dunne wenkbrauw terugkeren. Of je nou zelf een volle bos hebt of dunne streepjes, je hebt een aantal producten nodig in huis om je wenkbrauwen in vorm te kunnen brengen (en houden). Dit zijn wat ons betreft alle essentials:

1. Wenkbrauwzeep

Dunne wenkbrauwen van jezelf of heb je volle wenkbrauwen, maar toch wat gaten? Dan is wenkbrauwzeep echt een uitkomst. Met transparante zeep zorg je er op een makkelijke manier voor dat je wenkbrauwen voller lijken én de hele dag fleeky blijven zitten. Kam je haartjes omhoog en je zal het verschil direct zien.

Deze wenkbrauwzeep van Bushy is onze favoriet. Spray een beetje water of fixing spray in het bakje, ga eroverheen met een spoolie en kammen maar! In principe zou deze stap ook al kunnen zorgen voor fleeky wenkbrauwen, maar je kan ze ook verder invullen door haartjes te tekenen en vervolgens wenkbrauwpoeder te gebruiken (later meer hierover).

Je wenkbrauwen verven in dezelfde kleur als je haar is de next big thing

2. Wenkbrauwmascara

Een andere manier om je haartjes rechtop te kammen, is door wenkbrauwmascara te gebruiken. En daarmee kam je ze niet alleen omhoog, maar kleur je het ook nog eens in. Met deze brow mascara van Rimmel heb je niet heel veel anders meer nodig. Ook fijn: het is smudge- en waterproof en houdt tot 24 uur. Wel zo fijn.

3. Potlood om haartjes te tekenen

Als je voor volle, natuurlijk ogende wenkbrauwen wil gaan, heb je een wenkbrauwpotlood nodig om haartjes te tekenen (en daarmee de gaten op te vullen waar je haartjes mist). Dit kan je het beste doen met een dun wenkbrauwpotloodje, dat lijkt namelijk het natuurlijkst.

En als je het over een dun wenkbrauwpotlood hebt, heb je het over dít brow pencil van Huda Beauty (van 0,9 milimeter). Ideaal om microbladeachtige haartjes mee te tekenen. Je kan natuurlijk ook eerst je wenkbrauwen bijtekenen voor je de wenkbrauwzeep gaat gebruiken, it’s up to you.

Wenkbrauwen epileren een helse pijn? Met deze 5 hacks niet meer!

4. Wenkbrauwpoeder

Wil je ze nóg meer afmaken voor een volle look, kan je er nog voor kiezen om wenkbrauwpoeder te gebruiken. Als je voor de natuurlijke look wil gaan, kan je het beste niet de onder- en bovenkant inkleuren (maar echt het “midden” van je wenkbrauw).