Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Wenkbrauwen epileren een helse pijn? Met deze 5 hacks niet meer!

Wenkbrauwen epileren, that shit hurts. Hoe je het wendt of keert, het voelt niet lekker om kleine irritante haartjes uit je huid te trekken. Toch kan je het wat aangenamer voor jezelf maken. Er bestaan namelijk een paar trucjes waardoor je wenkbrauwen epileren een stuk minder pijn doet.

En Beautify zou Beautify niet zijn, als we die hacks niet met je zouden delen.

Wenkbrauwen epileren: hacks om het minder pijnlijk te maken

Wenkbrauwen kan je niet verstoppen. Als je ze net iets te donker inkleurt, of iets te veel epileert, krijg je direct een andere uitdrukking. Hoe je je wenkbrauwen moet epileren, weet je vast al wel. En dat het zeer (lees: teringveel pijn) doet, is vast ook niks nieuws.

Voor dat laatste is gelukkig een oplossing. Sterker nog, er bestaan vijf hacks waardoor je wenkbrauwen epileren een stuk draaglijker wordt. Dit zijn ze.

Psst, sla deze hacks op via Pinterest.

1. Neem een hete douche

De wenkbrauwkoningin herself, Anastasia Soare (van Anastasia Beverly Hills) heeft ooit eens gezegd dat een warme douche nemen of een warm kompres op je wenkbrauwen te houden, voordat je ze gaat plukken, een goed idee is. Het zou helpen je poriën te openen, waardoor het epileren zelf minder pijnlijk zal zijn.

Let wel op dat je geen warmte op je wenkbrauwen doet nádat je hebt geëpileerd, dat kan namelijk weer zorgen voor ontstekingen.

2. Gebruik geen vergrotende spiegel

Het lijkt handig, zo’n spiegel die je kunt omdraaien waardoor je jezelf ineens van heel dichtbij ziet. Toch is dat niet zo’n slim idee als je je wenkbrauwen wil epileren. In zo’n spiegel zie je werkelijk alles, waardoor je waarschijnlijk veel te veel haartjes gaat weghalen.

Je kunt het beste je wenkbrauw – voordat je gaat epileren – aftekenen. Je kan dan makkelijk alle haartjes die buiten het getekende vallen weghalen.

3. De juiste tools

Naast het feit dat je beter niet je wenkbrauwen kan epileren voor een vergrotende spiegel, is het ook belangrijk dat je de juiste tools gebruikt. Een pincet met een schuine punt van goede kwaliteit, is de beste keuze. Zo voorkom je dat het haartje niet goed afbreekt.

De Tweezerman Slant Tweezer of deze pincet van BeautyTools. is geschikt om je wenkies mee in vorm te krijgen. Met deze tools krijg je zowel het dikste als de fijnste haartjes weg.

4. Epileer op de juiste manier

Als je eenmaal de juiste tools hebt, is het belangrijk om op de juiste manier te epileren. Zorg altijd dat je zo dicht mogelijk bij de basis blijft en je het haartje in de juiste richting epileert (dus niet in tegenovergestelde richting plukken).

5. Smeer met aloë vera

Na het wenkbrauwen epileren, kan je je huid insmeren met aloë vera. Het helpt tegen de roodheid én het verzacht de pijn. Wel zo fijn.