Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 6 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is wanneer je de magische woorden ‘ik hou van jou’ voor het eerst tegen je nieuwe liefje zegt

Hoewel je het eigenlijk direct al van de daken wilt schreeuwen, is het vaak beter even te wachten met de vier liefste woorden van allemaal: ik hou van jou. Althans, het heeft er dus alles mee te maken wat voor betekenis je eraan geeft maar meestal is dit dé manier om je (nieuwe) vlam duidelijk te maken dat je dol op hem of haar bent.

Onze zuiderburen zeggen het zo mooi: ‘ik zie u graag’. Het klinkt wat minder heftig dan ‘ik hou van jou’ maar heeft wel net zo veel betekenis. Wanneer zeg je die woorden eigenlijk tegen je nieuwe lover?

De betekenis van ‘ik hou van jou’

De betekenis van ‘ik hou van jou’ verschilt nogal van persoon tot persoon. Het hangt er dan ook heel erg vanaf in welke context je het gebruikt en op welke manier je het zegt. Als iemand een grapje maakt en je moet altijd hard lachen kun je tussen neus en lippen door zeggen ‘ik hou zo van jou’ waarmee je wilt zeggen dat je dol bent op de grappen die iemand maakt en hij of zij je altijd laat lachen. Dit kan los staan van de diepere connectie die je er ook mee kan omschrijven.

‘Ik hou van jou’ kan ook niet romantisch worden bedoeld en dankbaarheid betekenen. Als iemand jou een koffie komt brengen en je zegt ‘Ah, ik hou van jou’ bedoel je daarmee dat je het enorm waardeert dat diegene jou een koffie is komen brengen.

Psst, sla dit artikel op via Pinterest.

Je liefde tonen

Hoewel in de liefde ‘ik hou van jou’ zeggen wordt gezien als een teken dat jullie nét een stapje verder zijn gegaan, zijn er natuurlijk tal van andere manieren om je partner te laten voelen dat je van hem of haar houdt. Dit zou een eerste stap kunnen zijn: vertellen wat je allemaal zo leuk vindt en waardeert aan de ander. Dit doen de meesten vaak voordat ze de woorden ‘ik hou van jou’ naar elkaar uitspreken.

En over andere waardevolle gebaren gesproken: Wat de manier waarop je vriend(in) je hand vasthoudt zegt over jullie relatie

Het is een natuurlijk proces en je voelt vanzelf aan – vaak op basis van eerdere gesprekken – wanneer je er klaar voor bent om de vier magische woorden uit te spreken naar de ander. Probeer ze dan ook niet doelbewust in te houden of er voor de ander langer mee te wachten als jouw gevoel zegt dat het klopt om het te zeggen. Als dat goed voelt, voelt jullie relatie waarschijnlijk ook goed en zal je partner dit alleen maar kunnen waarderen. Lief!