Redactie
Redactie Life 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit simpele TikTok-recept voor veganistische kip gaat viral en heeft maar 2 ingrediënten nodig

Het zal niet voor alle veganisten en vegetariërs gelden, maar voor sommigen onder ons zal het best eens voorkomen dat je de structuur en smaak van kip mist. Nu zijn er gelukkig genoeg vleesvervangers en kun je er prima zonder leven, maar wanneer je het erg lastig vindt is het wel zo fijn om een veganistische variant te hebben die precies dezelfde structuur en smaak heeft als kip.

Op TikTok gaat er een recept viral voor veganistische kip waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt: water en bloem.

TikTok-recepten

TikTok is ondertussen een soort Walhalla voor beauty hacks, modetrends en makkelijke recepten. Een tijdje geleden brak de iconische pasta met fêta het internet en zagen we verschillende variaties voorbijkomen.

Nu was dat al een fijn recept voor de veganisten en vegetariërs onder ons, maar er is meer. Momenteel gaat er een recept viraal op TikTok voor veganistische kip die zó makkelijk is en goed schijnt te bevallen, dat je hem wilt proberen. Je hebt namelijk maar twee ingrediënten nodig die je hoogstwaarschijnlijk al thuis hebt liggen: water en bloem.

@futurelettuce

2-ingredient chicken replacement 🌱✨ #washedflour #wtfmethod #veganrecipes #vegantiktok #foodtiktok #foryou #fyp

♬ original sound – 🗿

Veganistische kip

De TikTok-gebruiker, @futurelettuce, verwent ons met dit heerlijke recept voor veganistische kip en laten we eerlijk zijn: makkelijker dan dit kan niet. Je kneedt het water en de bloem samen tot een deeg en laat dit een uurtje rusten. Vervolgens zet je het bolletje deeg onder de kraan en kneed je het hier nog een keer goed door.

Het is belangrijk om het deeg goed te ‘wassen’, zodat het doorzichtig wordt. Zo was je het zetmeel weg, houdt je alleen gluten over en creëer je echt die kip-structuur. Om ook je ‘stukje kip’ te laten smaken naar kip, kun je het deeg kruiden. Dit kan met zout, peper, paprika poeder en knoflookpoeder. Je kunt ook eigen kruiden nog toevoegen.

Laat het deeg vervolgens nog een uurtje rusten. Na het rusten kun je het deeg als het goed is uit elkaar trekken en in elkaar knopen. Leg het stukje veganistische kip in de pan en bak het eerst aan beiden kanten aan in de pan. Kook het daarna voor ongeveer 45 minuten in groentebouillon en je stukje kip is klaar. Je staat wellicht een tijdje in de keuken, maar dan heb je wel wat.

Ook als je een slowcooker in huis hebt kun je het veganistische stukje kip maken. Dat doe je op deze manier:

@thevietvegan

the old school method of making wheat meat! Full recipe on TheVietVegan.com & full vid on the YouTubes #seitan #washedflour #veganrecipes

♬ Skate – Trees and Lucy

De vegan kip kun je met verschillende kruiden op smaak maken. Een stukje kip met vleesvervanger is vanaf nu verleden tijd: deze kip is goedkoop én makkelijk. Wij zijn fan.