Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 18 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Groeien op Instagram? Vermijd dan déze verbannen hashtags (en dat zijn er een hoop)

Je volgers omhoog zien gaan op Instagram kan best verslavend werken. Helemaal als je je best doet om mooie foto’s te plaatsen. Toch wordt groeien op Instagram steeds moeilijker, thanks to het veranderende algoritme. En hoewel hashtags gebruiken nog steeds een “truc” is die werkt, moet je daar ook rekening houden met een aantal zaken.

Zo bestaat er een lijst met verbannen hashtags die je beter niet kan gebruiken.

Verbannen hashtags op Instagram

Hashtags kunnen er voor zorgen dat je posts beter bekeken worden. Niet gek ook dat er duizenden hashtags bestaan op de populaire app. Verschillende online tools kunnen je helpen om de meest populaire varianten te vinden binnen de context van jouw foto. Toch kan je dan het beste niet zomaar alle hashtags kopiëren.

Er bestaan namelijk verbannen hashtags op Instagram. Als je verbannen hashtags gebruikt, krijg je een zogeheten “shadowban”. Je berichten worden daardoor onzichtbaar voor iedereen behalve je directe volgers. En laat je met je hashtags nou net nieuwe mensen willen aantrekken.

De lijst

De lijst met verbannen hashtags op Instagram is langer dan je denkt. Ons favoriete platform heeft meer dan 114.000(!) hashtags verbannen. Gelukkig voor ons is daar een lijst van, zodat je voordat je een post gaat plaatsen even kan checken of je hashtags wel allemaal mogen.

Vanzelfsprekend staan er scheldwoorden in, en woorden die tegen de regels van het platform ingaan. Verrassender zijn juist de normale woorden die er tussen staan. En let op: één verboden hashtag gebruiken zorgt ervoor dat al je andere hashtags ook niet meer werken. Dit is de lijst met hashtags die je niet meer moet gebruiken op Instagram:

Pienter Online

Dan nog iets: als je je Instagram Stories naar een hoger niveau wil tillen, zijn déze camera-effecten een must.