Redactie
Redactie Beauty en Style 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

L’Oréal komt met een wenkbrauwprinter – dit wil je weten

Onze collega’s van WANT weten alles van tech en speuren dan ook in alle uithoeken van de wereld op zoek naar nieuwe items die je leven makkelijker (of gewoon leuker) maken. Zo schrijven zij over een nieuw gadget van L’Oréal, die nog op de markt moet komen. Het heeft alles te maken met wenkbrauwen..

L’Oréal gaat je wenkbrauwen printen op CES 2023

Dat het Franse bedrijf prestigieus is wisten we al. Het is het huis van sterren als Soo Joo Park, Alessandra Ambrosio, Camille Rowe-Pourcheresse en Eva Green. Maar wat heeft het verder in hemelsnaam te zoeken op een techbeurs? Nou… Het komt met een printer. Voor je bakkes.

De L’Oréal Brow Magic zal dus niet gebruikt worden om saaie documenten af te drukken, maar om wenkbrauwen af te drukken. Bovendien maakt het gebruik van augmented reality om ervoor te zorgen dat de afgedrukte wenkbrauwen precies goed zijn voor je gezicht.

Dat zal voor sommige dames en heren wel prettig zijn als je af en toe ziet wat een potje er gemaakt wordt door zelf te kliederen, en het kost klauwen met tijd.

Het apparaatje is ontworpen om snel, gemakkelijk en nauwkeurig wenkbrauwen te vormen zonder een borstel of mascara-kwast te gebruiken. L’Oréal heeft samengewerkt met technologiebedrijf Prinker aan het Brow Magic-apparaat.

Handheld tatoeage-apparaat

Prinker was ook een ster op CES, want in 2020 liet het de Prinker S tattoo-printer zien – een handheldapparaat dat snel een tijdelijke tattoo op je huid afdrukt. Het maakt gebruik van Bluetooth om het benodigde tattoo-beeld van je telefoon te halen.

De L’Oréal Brow Magic drukt zijn wenkbrauw-make-up af via 2.400 kleine spuitmondjes op het apparaat, met een resolutie van 1.200 druppels per inch (dpi) en je kiest de vorm, dikte en wenkbrauweffecten via de Brow Magic-app op je telefoon.

AR techniek

Hier komt het augmented reality-onderdeel om de hoek kijken. Door gebruik te maken van de camera op je telefoon, maakt L’Oréal gebruik van zijn ModiFace AI-gestuurde virtuele make-up-technologie om persoonlijke aanbevelingen te doen voor effecten als micro-blading en micro-shading.

Je brengt een primer aan op je wenkbrauwen, een stap die ook deel uitmaakte van de tattoo-applicatie van de Prinker S, voordat je de printer over je wenkbrauwen beweegt. Met één enkele, zwiepende beweging is je nieuwe wenkbrauwlook aangebracht. L’Oréal raadt aan om een topcoat aan te brengen om ervoor te zorgen dat de inkt op zijn plaats blijft.

Wanneer het uitkomt of hoe duur dit appraat is, weten we nog niet. We houden jullie op de hoogte!

Zondag is het moederdag: 6 x originele en hele fijne verwencadeaus