Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Low-budget dates zijn hot: 4 date-ideeën voor als het leven je te duur wordt

Jaaaa, we weten het inmiddels wel. Het leven is duur. En het wordt ook steeds duurder. De huizenprijzen gaan omhoog, gas is niet meer te betalen en dan moet je ook nog een sociaal leven leiden. Natuurlijk hebben wij het in Nederland niet écht zwaar, maar lastig is het af en toe wel. Onderzoek van dating-app Bumble heeft een nieuwe trend ‘cash-candid dating’ vastgesteld, die verwijst naar meer eerlijkheid en transparantie over financiën met je date. Deze openheid over financiën en dating heeft geleid tot een toename van low-budget dates (een date met weinig tot geen kosten), wat uiteindelijk leidt tot minder financiële druk.

Low-budget dates 4 the win

Natuurlijk willen we allemaal de liefde vinden en doen we dat het liefst onder de Eiffeltoren in Parijs. Maar zelfs de treintickets naar de hoofdstad van de liefde zijn vaak niet eens meer onder de 100 euro te vinden dus WAT doe je dan? Oké, er zijn natuurlijk genoeg leuke dingen te bedenken die je gewoon bij jou in de buurt kunt doen. Maar zit je écht even krap bij kas, maar wil je wel weg met je date? Dan kan je dit voorstellen:

1. Als we iets hebben geleerd van COVID-19 zijn dat de wandeldates wel, spice it up en eindig met een picknick brunch.

2. Bouw een gezellige tent met lakens en kijk een film met bier en chips.

3. Neem je date mee naar een galerie, ja musea kunnen duur zijn maar galeries zijn gratis, doe alsof je een kunstwerk koopt en maak plezier.

4. Doe alsof je in een leuk Italiaans restaurant bent maar blijf thuis, maak makkelijke pasta en zet ‘O sole mio’ op en zing hardop mee.

Het gaat er natuurlijk om dat je je date leert kennen en niet om hoe veel geld je uitgeeft, dat is ook goed om te bedenken. Als de date lekker loopt hebben jullie waarschijnlijk toch meer oog voor elkaar dan voor die Eiffeltoren 😜

17 date-ideeën die niets kosten voor als je even krap bij kas zit