Redactie
Redactie Love & Seks 27 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Rond deze leeftijd willen mannen zich het snelst binden

Zoals Miranda in Sex and the City al zei: “Mannen zijn als taxi’s, je kunt alleen instappen als ze hun groene lampje aan hebben en beschikbaar zijn”.

Ze kunnen jarenlang vrijgezel zijn, zonder de intentie te hebben om zich te binden en te gaan settelen. Kennelijk is er een leeftijd waarop mannen het meest open staan voor een relatie en opeens wel een ‘beschikbare taxi’ worden.

John Molloy is schrijver van het boek Why Men Marry Some Women and Not Others en hij ontdekte tijdens zijn research dat mannen zich op een bepaalde leeftijd ineens willen binden.

Rond deze leeftijd willen mannen zich binden

Natuurlijk is dit niet bij iedere man hetzelfde. Maar het is wel heel makkelijk te voorspellen. Het heeft allemaal te maken met wat mannen doen nadat ze klaar zijn met de middelbare school.

Als ze na de middelbare school meteen gaan werken, dan hebben ze op hun 23e of 24e al wel zin om een gezin te stichten. Maar mannen die eerst nog een studie doen, gaan pas serieus nadenken over een vaste relatie als ze 28 jaar zijn.

Hij is maar zeven jaar echt beschikbaar

Volgens de schrijver is 90 procent van de mannen die hebben gestudeerd klaar om zich te binden als ze tussen de 26 en 33 jaar oud zijn. Maar het slechte nieuws, daarna heeft hij juist weer minder zin om een relatie te hebben en wil hij liever single zijn.

Timing lijkt essentieel in de liefde. En nu weet je precies wanneer je kunt toeslaan als je een leuke man wilt strikken. Doe er je voordeel mee.

Lees ook: 5 verschillen tussen jongens en echte mannen