Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 7 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Mannendossier: Hét antwoord waarom mannen borsten- of billenmannen zijn

Eindeloze discussies kunnen er worden gehouden over de persoonlijke favoriet. Liever dik of dun? Bruin of brunette? Het oreo koekje of de vulling? Ieder heeft zo zijn voorkeuren en zo ook mannen. De één heeft meer waardering voor een dikke bil, de ander voor een volle borst. Maar wat zegt het nu eigenlijk over een vent wanneer hij een billen- of een borstenman is?

Kamp A: Borsten

Volgens onderzoek hebben de borstenmannen een aantal kenmerken. Ze lezen veel sportmagazines, zijn vaak opzoek naar de aandacht en proberen het middelpunt van de aandacht te zijn indien mogelijk. Gek genoeg zijn borstenmannen ook mannen die onafhankelijkheid belangrijk vinden (terwijl borsten toch echt in een tweetal komen..) en zijn ze snel geneigd ergens verslaafd aan te raken (roken).

Ook grappig is dat er voor mannen die wel heel erg van borsten houden maar niet per se een set dubbel D nodig hebben, weer compleet andere regels gelden. Helaas is dat niet getest..

Kamp B: Billen

Het verlangen naar een flinke bilpartij gaat blijkbaar samen met de behoefte aan netheid en organisatie. Deze mannen zijn niet van het halve werk. Ze werken hard en proberen hun leven zo goed en gestructureerd mogelijk te leven. De billenman is hier om te presteren. Én, de billenman is stiekem gewoon obsessed door het verboden gebied. Het zit in z’n natuur.

Onthoud, afkomst en opvoeding speelt ook een grote rol. Zo hebben de mannen in Argentinië in 60% van de gevallen liever goeie billen, maar vinden Britten de bil compleet onboeiend.

En, herken jij je vent hierin?