Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love & Seks 7 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo word je een pro in het sturen van een berichtje na een leuke date

Uúúren staren naar je mobiel, wachtend op dat ene berichtje van hem is vanaf nu verleden tijd. Want ook jij kan hem natuurlijk gewoon een berichtje sturen na een succesvolle date. Oké, oké, alle moed is verzameld. Maar dan de grote vraag… Wat voor berichtje kun je hem sturen?

Vaak beginnen de zenuwen namelijk al ver voordat de date zelf begint. Van een kledingcrisis (een overvolle kledingkast, maar echt niks leuks om aan te trekken. Wij snappen je) tot je zorgen maken of er geen ongemakkelijke stiltes vallen.

En als de date dan vlekkeloos is verlopen, maak je je vaak gelijk al druk waarom hij niet meteen iets van zich laat horen. Dat hoeft vanaf vandaag dus niet meer, want jij neemt het heft gewoon in handen.

Waarom het aan te raden is om hem een berichtje te sturen na de date

Als jij graag nog een date wil, wat weerhoudt jou er dan van om je telefoon op te pakken en hem een appje te sturen? Precies, helemaal niets en niemand. Daten op zichzelf is al moeilijk genoeg en daarom helpen wij je graag een handje mee.

Vertel hem wat je waardeerde tijdens de date

De date was hartstikke gezellig en nu zit je te twijfelen over wat je hem moet sturen. Vraag jezelf af wat je zo leuk vond aan je date. Gedroeg hij zich als een echte gentleman of hebben jullie nu al een inside-joke.

Haak hier juist op in, bedank hem en vertel hem dat jij de volgende date wil betalen. Of vertel dat je nog steeds niet kan stoppen met lachen om dat ene grapje. Mannen houden ervan als ze merken dat jij hem waardeert.

Eindig het berichtje met een vraag

Of het nu een vraag is over zijn dag, zijn plannen voor het weekend of een andere belangstellende vraag. Misschien is de band van je fiets wel (heel toevallig?) lek en ben je op zoek naar een redder in nood.

Als je hem een vraag stelt of om hulp vraagt verhoogt dit de kans dat hij reageert en wie weet leidt dit wel tot het plannen van een volgende date. Want als hij toch niks te doen heeft volgend weekend?

Houd het simpel

Het is natuurlijk erg verleidelijk om hem een enorm lange alinea te sturen over zijn leuke sproetjes en dat je kriebels van hem krijgt als hij je op een bepaalde manier aanstaart. Maar wat juist super goed werkt bij mannen is door het simpel te houden.

Uiteindelijk is het het beste als je gewoon lekker doet waar jij je goed bij voelt. Als jij een leuke tijd hebt gehad en je wilt die persoon graag weer zien, ga er dan voor en stuur hem een lief kort berichtje.

Nu je toch al bezig bent, hier gelijk ook de leukste ideeën voor die volgende date.

Laat het daten maar aan jou over want met deze ideeën sla jij iedere man aan de haak