Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Seks 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe goed match jij met je lover? Doe binnenkort de matchtest van MAFS

Het kijken naar programma’s als Married at first sight is heerlijk. En ook wel een beetje jaloersmakend, niet? Wetenschappers die voor jou op zoek gaan naar de perfecte match. Jij hoeft op de grote dag alleen maar aanwezig te zijn en time will tell of het inderdaad de ware voor je is. Aan de matchscore kan het niet liggen. Als op televisie komen niet voor jou is weggelegd, maar je bent wel benieuwd wat de matchscore van jou en je lover is, hebben we goed nieuws.

Je kan namelijk binnenkort de matchtest van MAFS zelf doen. We praten je bij.

Doe de matchtest uit Married at first sight

Ieder jaar draait het bij married at first sight om matches. Vreemde mensen worden door wetenschappers aan elkaar gekoppeld, nadat ze allebei een matchtest hebben gedaan. Maar hoe werkt dat precies? Allereerst kijken de wetenschappers naar de resultaten uit de eerste matchtest, een vragenlijst waar kandidaten aangeven wat ze zoeken in een relatie.

Vervolgens is er een gesprek tussen de experts en de deelnemers. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of de antwoorden die de deelnemers in real life geven, overeenkomen met de ingevulde antwoorden. Op basis van die gesprekken worden de eerste matches gemaakt, waar weer percentages aan worden gehangen. Tot slot kijkt de seksuologe (Evelien Stallaart) wat de wensen en overeenkomsten zijn op seksueel gebied.

Je eigen relatie testen

Op televisie zie je geregeld goede matches ontstaan in Married at first sight. Maar hoe zit het met je eigen relatie? Je denkt waarschijnlijk dat jullie een goede match zijn, maar welk percentage zou de wetenschap jullie geven? Binnenkort kunnen we de matchtest uit MAFS zelf doen. Wanneer we dat kunnen verwachten is nog niet zeker, maar wél dat het eraan komt.

Eerdere matchtest

No worries, in de tussentijd kan je wel een (als het goed is) soortgelijke matchtest van Married at first sight doen. Toen de eerste twee afleveringen van Married at first sight: second chance op Videoland kwamen, is er een matchtest gepubliceerd. En raad eens? Die doet het nog steeds.

Hier kan je zelf de ultieme relatietest maken. Het is een korte variant van de officiele matchtest uit MAFS en laat zien hoe goed jij en je lover scoren. Het werkt heel simpel: je vult een vragenlijst in, en vervolgens moet je partner hetzelfde doen.

Ander nieuws: wist je al wel dat er een reünie komt van MAFS Australia? JA. Hier lees je er alles over.