Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wacht ff: RTL komt met een soort WIDM en het lijkt op Among Us

Dat wij groot fan zijn van Wie is de Mol? is nothing new. Iedere week zetten we de meest opvallende hints op een rij, tot de mol onthuld is. Leuk en aardig zo’n finale, maar wat moeten we na die tijd zónder WIDM? Nou, goed nieuws: RTL komt met een soort WIDM.

Het schijnt ook nog eens op Among Us te lijken.

RTL komt met een soort WIDM

Voorlopig zitten we nog helemaal in Wie is de Mol?. De negende aflevering is net geweest. Toch komen we beetje bij beetje dichter bij de finale en waar we normaal gesproken na een seizoen in een zwart gat vallen, is dat dit keer anders.

RTL komt namelijk met De Verraders, wat een soort WIDM is én op Among Us lijkt. Klinkt dat interessant, of klinkt dat interessant?

De Verraders

In De Verraders strijden 18 BN’ers om de zilverschat. Die schat vinden ze natuurlijk niet zonder uitdagingen aan te gaan en spellen te spelen. Dit klinkt al spannend, maar er is nog een leuke toevoeging. Presentator Tijl wijst aan het begin van de reeks drie verraders aan. De overige deelnemers weten dan uiteraard niet wie dit zijn.

En je raadt het al, de verraders moeten er alles aan doen om te zorgen dat de buit niet met de groep mee naar huis gaat. Hun doel is om de groep tegen elkaar op te zetten én elke nacht een medekandidaat te ‘vermoorden’. We weten niet van jou, maar dit willen we zien.

WIDM meets Among Us

De link met WIDM is natuurlijk snel gemaakt. Je zou de verraders kunnen zien als mollen, al weet je bij dit programma wél van begin af aan wie de verraders zijn. Het nieuwe programma heeft het ook veel weg van het spel Among Us. In Among Us draait het ook om het overleven als groep, terwijl er een verrader tussen zit.