Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 25 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Hoe kan het dat je altijd zin in seks hebt als je brak bent?

Oké, misschien sta je ’s ochtends niet meteen te springen. Als je de maag rondjes draait en je hoofd bonkt. Maar in de middag voel je je eigenlijk wel weer prima. Toch is er één dingetje anders. Je hebt veel meer zin in seks. Echt, veel meer.
Hoe kan het dat als je brak bent, je lichaam snakt naar een potje seksen? Het lijkt soms wel of je hele lichaam onder spanning staat, wachtend tot de ontlading. De kleinste aanraking veroorzaakt al een tintelend gevoel. En ja, je bent gewoon áán.

Als je een lover hebt, heb je geluk en kun je je verlangen misschien bevredigen. Maar toch vraag je je wellicht af hoe het kan, dat je meer zin in seks hebt als je een kater hebt.

Dit zijn de redenen dat je meer zin hebt in seks met een kater

Relatie- en sekstherapeute Denise Knowles boog zich over dit onderwerp, dat de naam Alcohol Myopia heeft. En ze denkt dat er twee redenen zijn.

Ten eerste laat alcohol je testosterongehalte stijgen. En een hoger testosterongehalte zorgt ervoor dat het libido van vrouwen stijgt. Bovendien doet een vrouw er langer over om alle alcohol te verwerken dan een man, waardoor je de volgende dag nog steeds meer testosteron in je lichaam hebt. Met andere woorden: de dag na je stapavondje, ben je opgewonden.

Een andere reden dat je meer zin in seks hebt als je een kater hebt, is psychologisch. Volgens de therapeute voel je je een beetje kwetsbaar en zwak al brakke tak. En daarom ga je op zoek naar liefde en warmte. En ja, seks hoort daar ook bij.

Ach ja, zo’n vervelend bijverschijnsel is het nou ook weer niet. Liever hitsig dan misselijk toch? En als je de kans hebt, maak dan gewoon gebruik van de situatie. You go girl.