Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 6 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Met dit stappenplan blijven je krullen de hele avond perfect zitten

Wat is er nu erger dan wanneer je je haren perfect hebt gekruld en de boel vervolgens na een uurtje alweer is uitgezakt? Weinig, kunnen we je vertellen. De vraag is echter, wat kun je er aan doen? We verklappen je vast, het is niet een hele bus haarlak. Met het volgende stappenplan blijven je krullen de hele avond perfect zitten (en met een beetje mazzel ook nog wel de volgende dag).

1. Laat de conditioner maar achterwege

Of wees er heel, héél zuinig mee. De meeste vrouwen gebruiken namelijk veel te veel conditioner waardoor hun haar verschrikkelijk zwaar wordt. En omdat het haar er ook zo ontzettend glad van wordt, blijven krullen veel minder goed zitten.

2. Prep je haar met mouse

De grap met mouse is eigenlijk dat wanneer je denkt dat je net teveel gebruikt, je waarschijnlijk de juiste hoeveelheid aanbrengt. Neem bij kort haar een handvol en bij lang haar twee handen vol mouse en verdeel het product door het vochtige haar. Omdat mouse alcohol bevat, onttrekt het de haren van overbodig vocht waardoor een krul het beste blijft zitten.

3. Prep gewoon nog wat meer

Wanneer je haar helemaal netjes is opgedroogd (of droog geföhnd) kun je je haar een klein beetje stugger maken met haarspray. Begin onderaan en werk vanuit daar naar boven. Onthoud, less is more. Even goed laten drogen en je haar is klaar voor de krultang.

4. Verstandig krullen

Zorg dat je je krultang nooit té heet zet. 200 graden is meestal ideaal, tenzij je dun haar hebt. In dat geval raden we 180 graden aan. Zorg dat je altijd wat druk uitoefent op het haar wanneer het om de krultang zit. Doe dit door het haar redelijk strak om de tang te wikkelen en de tang iets van je hoofd af te trekken. Zo wordt de hitte namelijk het meest gelijk verdeeld over de pluk.

5. Zet ze vast

Dit is één van de belangrijkste onderdelen van het stappenplan: het vastzetten. Zorg dat je altijd het haar na het krullen zachtjes vastzet met een platte clip. Zo kan de krul in de juiste formatie afkoelen. Dit duurt ongeveer vijftien minuten. Zorg dat je de hete krul hoe dan ook niet losschudt voordat hij is afgekoeld, want anders ben je hem kwijt.

6. Schud ze los

Wanneer alle krullen zijn afgekoeld kun je voorzichtig de klemmen verwijderen. Schud vervolgens de krullen voorzichtig los met behulp van je vingers. Is het net ietsje te gekruld naar wens? Probeer het dan alsnog zo te laten. Je krullen zakken namelijk altijd wel iets uit. Zijn ze echt teveel gekruld? Dan kun je ook een borstel gebruiken om het iets uit te borstelen. Ook hier geldt weer, begin onderaan en werk naar boven toe.

7. Maak ze af met..

Nee, nog steeds geen haarlak. Maak het af met een texturizing spray. De polymeren die haarspray bevatten maken het haar vaak te zwaar. Texturizing spray doet dit niet en houdt de krullen mooi levendig en op de plaats. Perfectie is gewoon mogelijk.