Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 1 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

5 manieren om te douchen zónder je haar te ruïneren

Er zijn van die dagen waarop je extra je best doet voor je haar. Of je laat het föhnen of doet het zelf, misschien heb je het gesteild, of er juist prachtige krullen in gemaakt. Uiteindelijk komt er echter wel een moment waarop je onder de douche moet. En dan?

Iets om je haar binden

Je hebt verschillende mogelijkheden om je haren te verstoppen onder ‘iets’ waardoor ze niet nat worden:

1. Douchemuts

Yes, er bestaat een douchemuts. Mocht je korte haren hebben dan is het niet eens een gek idee. Je kunt immers alles eronder verstoppen en het blijft droog. Wel één keer in de zoveel tijd op gaatjes checken natuurlijk. Maar het is een veilige optie. Mocht je echter met je nieuwe lover onder de douche eindigen of mocht je gezegend zijn met een dikke en/ of lange bos met haar, dan valt deze optie vaak af. Je wil namelijk niet met je kikkeprintje aankomen bij je nieuwe lover en als je dik en/ of lang haar hebt, dan past de muts gewoonweg niet. Over naar één van de volgende opties.

2. Sjaaltje

Een sjaaltje heeft vaak betere prints dan een douchemuts en het ziet er ook een stuk charmanter uit. Wat je kunt doen is je haar in tweeën verdelen en twee knotjes achter je oor maken. Dan kun je het sjaaltje vrij gemakkelijk om je hoofd binden. Nadeel? Waar een douchemuts 100% waterdicht is (als hij om al je haren heen zit natuurlijk), is een sjaaltje dit niet. Het voordeel is wel dat het charmanter staat én je kunt zelf bepalen hoe ruim ‘ie zit waardoor het niet uitmaakt wat voor haar je hebt en hoelang je haar is. En als laatste helpt het ook je frizz tegen te gaan.

3. Handdoek

De persoonlijke favoriete optie van onze redactie. Klinkt gek hè? Een handdoek omdoen tijdens het douchen. Maar als je een handdoek om je haren bindt, en de straal enigzinds vermijdt dan komen je haren er droog uit. Ook hier geldt weer dezelfde voor- en nadelen als bij een sjaaltje behalve dat een handdoek geen frizz tegengaat maar wel een stuk dikker is. En vaak binnen handbereik. Ook niet geheel onbelangrijk.

Voor als je niks om je hoofd kunt binden

Mocht je niks in de buurt hebben waarmee je je haren kunt beschermen en je zult alsnog onder de douche moeten dan is dit je beste optie:

4. De knot

Waarschijnlijk hou je het niet 100% droog maar de knot gaat je wel helpen. Bind je haar bovenop je hoofd vast. Geen elastiekje bij de hand? Probeer de laatste pluk onder je knotje te stoppen in de hoop dat het blijft zitten. Omdat je haar niet overal zit maar alleen op je hoofd heb je een grote kans dat je de stralen kunt ontwijken. En mocht het wel een beetje nat worden? Laat het opdrogen in een knotje zodat je lichte waves krijgt.

Als je haren toch nat worden

5. Conditioner

Als er niks meer aan te doen is en je lover je allang onder de straal heeft geduwd, pak wat conditioner. Was je haar niet maar smeer er alleen conditioner in. Dit maakt het allemaal wat zachter zodat het niet helemaal pluizig opdroogt. En ja helaas is je (dure) föhn of stijlbeurt er dan wel uit. Maar als je daarna nog even naar wat zout grijpt en dit mixt met water en dat een beetje in je haar sprayt krijg je er een beachy look voor terug. Alsnog zonde maar beter dan met een coupe de troep door het leven te gaan.