Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 9 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

5 x must know make-up tips voor blondines

De uitspraak ‘Blondes have more fun‘ bestaat niet voor niks. Blondines trekken automatisch veel aandacht door hun opvallende blonde lokken. Maar hoe mooi je blonde haar ook is, het kan nóg beter wanneer je make-up kiest waardoor niemand meer om je heen kan.

1. Kies de juiste kleur oogschaduw

Over het algemeen doen lichte neutrale kleuren het goed bij blondines. Wanneer je koel blond haar hebt doen kleuren zoals taupe, koel bruin en parelmoerachtige neutrale kleuren het goed. Types met warmer blond haar worden mooier van warme kleuren bruin, bronskleurige tinten en ook neutrale parelmoerkleuren.

2. Laat je inspireren door je natuurlijke wimperkleur

Je bent waarschijnlijk snel geneigd om naar een zwarter dan zwarte mascara te grijpen, voor een lekker opvallend effect. Maar je kunt ook de kleur van je mascara door je natuurlijk wimperkleur en huidskleur laten bepalen. Wanneer je een lichte huid hebt met blonde wimpers staat een donkerbruine mascara je het mooist, en minder hard dan een zwarte mascara. Wanneer je getint bent met donkerbruine wimpers staat een zwarte mascara je juist wel, en zal het je ogen laten spreken zonder dat het te hard wordt. Let er bij het kopen van je mascara op dat het je wimpers meer lengte geeft en je wimpers goed separeert. Je wil je wimpers wel op laten vallen maar liever niet doordat ze vol met klonten zitten, toch?

3. Kleur je wenkbrauwen met een lichte kleur in

Wanneer je blij bent met de vorm en dikte van je wenkbrauwen volstaat het om ze met een transparante wenkbrauwgel mooi te definiëren. Wanneer de gel opdroogt zul je zien dat je wenkbrauwen automatisch wat donkerder ogen. Wanneer je blonde wenkbrauwen hebt die wel wat meer mogen opvallen of je wil de vorm ervan een klein beetje aanpassen, kleur ze dan in met een potlood, poeder of gel die net één tintje donkerder is dan de kleur van je wenkbrauwen.

4. Je kunt een smokey eye maken maar hou het natuurlijk

Een smokey eye met zwarte kleuren is vrij hard in combinatie met blond haar. Kies voor een wat zachtere look liever voor taupe kleuren. Meng dit met grijze, smudgy zwarte, of donkerbruine eyeliner. Wanneer je liever toch een zwarte smokey eye maakt, breng dan de zwarte kleur alleen aan de buitenkant aan, in plaats van over je hele ooglid. Zo wordt je look minder hard.

5. Vind de juiste kleur lipstick

De juiste kleur lipstick hangt af van je totale make-up look, huidskleur, haarkleur en de kleur van je ogen. De meest gewaagde en iconische look voor blondines is een mooie rode lipstick met een winged eyeliner. Maar wanneer de nude-look meer iets voor jou is, zoek dan naar een lipstick die een rozige of peachy basis heeft. Vermijd lipsticks die lijken op concealer want die halen al de kleur uit je gezicht.