Redactie
Redactie Love & Seks 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Mid-mute dating’ is heel erg toxic maar het komt toch vaak voor

Als je dacht alles gehad te hebben, dan komt er nu weer een nieuwe toxic datingtrend om de hoek kijken. Na love bombing, cookie jarring en breadcrumbing, is er nu een nieuwe trend die veel hoofden op hol laat slaan – and not in a good way.

Wij vertellen je hoe je dit gedrag herkent.

‘Mid-mute dating’ is de nieuwste datingtrend

Deze lente laten we ons niet voor de gek houden, zeker niet als het op daten aankomt. Juist in dit zonnige seizoen ziet het vinden van een nieuwe liefde er rooskleurig uit. Daten in het park? Yes, please. 

Datingexpert Tina Wilson legt uit wat mid-mute dating is: “Be warned: mid-muting is when the person you are dating mutes your notifications, commonly during the mid-week, as they only see you as a weekend thing.”

En hoewel er natuurlijk niets mis is met een gezellige weekendfling, is het niet oké om op deze manier behandeld te worden. Een vaste flirt in het weekend is alleen leuk als beide partijen daar oké mee zijn. Als jij graag meer wil, dan hoor je ook doordeweeks prioriteit van jouw lover te zijn.

Hoe herken je een mid-muter?

Hoe toxic de trend ook is, gelukkig is dit gedrag snel te herkennen. Merk jij dat jouw potentiële lover in doordeweeks verdacht stil is, maar dat het in het weekend vuurwerk is? We hate to break the news, maar dan kan het zijn dat je ge-mid-mute wordt.

Probeer de situatie realistisch te bekijken en te checken of er doordeweeks evenveel aandacht voor je is, als in het weekend. En ja, na een heerlijk weekend met je lover is het moeilijk om van de roze wolk af te stappen – maar daardoor des te belangrijker.

Herken jij het gedrag? Ga dan het gesprek aan, want praten kan nooit kwaad. Blijft het lastig om ook doordeweeks contact te krijgen of afspraken in te plannen? Dan weet je dat jij te maken hebt met mid-muting.