Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 29 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

OMG! Deze taart vol met Milka-producten wil je vandaag nog maken

Chocolade is onze beste vriendin. Hét recept tegen liefdesverdriet, fijn comfort food als je ongesteld bent en gewoon lekker als tussendoortje. Anytime. En het liefst ook in elke soort. Van reep tot chocoladestukjes in koekjes. Wij hebben nu een recept voor je die je vandaag nog wil proberen.

De taart is gemaakt van Milka-chocolade én zit vol met chocoladeproducten.

Taart vol Milka-producten

Heb je het over chocolade, dan heb je het over Milka. Inmiddels bestaat het chocolademerk al 120 jaar en eerlijk is eerlijk, wij zouden geen leven zónder die paarse koe voor kunnen stellen.

Om te vieren dat ze 120 jaar bestaan, heeft Milka een verjaardagstaart gemaakt. Leuk en aardig natuurlijk, maar jij wil hem ook proeven. Nou, dat kan! De taart kan je ook thuis maken én het is makkelijk dan je denkt. Hoe?

Het recept

Pak je boodschappenlijstje er maar bij. Schrik overigens niet van alle onderstaande ingrediënten, het is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Je gaat aan de slag met vier dingen: de cake, de vulling, de botercrème en de topping. Dit zijn de benodigdheden per sectie:

Stap 1: de cake

  • 200 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacaopoeder
  • 240 gram suiker
  • 75 milliliter melk
  • 100 gram Milka chocoladereep naar keuze (fijngehakt)
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 4 eieren, op kamertemperatuur

Got it? Dan gaan we bezig met de cake. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet 2 bakpannen (⌀ 15 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier (let op: deze moet net zo groot zijn als de bodem van de bakpan).

Vervolgens doe je de suiker, boter en het zout in een kom om te mixen (zo’n 5 minuten, tot het romig is). Daarna moet je de eieren een voor een toevoegen. Je voegt pas een volgend ei toe, als het vorige ei volledig is opgenomen. Alles gemengd en een luchtig mengsel? Stop dan met mixen.

De bloem en het bakpoeder moeten nu door het beslag worden gemengd, doe dat met een spatel. Zo blijft de cake luchtig. Houdt de spatel nog even vast, want ook het cacaopoeder gemixt met suiker en melk moet door het beslag. Oh en als laatste spatel je de gehakte Milka chocolade erdoor.

Nu is het zaak om alle beslag te verdelen in 2 gelijke delen. Hoe? Door het te wegen en in twee bakpannen te verdelen. Doe het in de oven en bak het in zo’n 30 tot 40 minuten gaar. Eenmaal uit te oven moet de cake volledig worden afgekoeld.

Stap 2: de vulling

Dat was de cake. Over naar de vulling. Hiervoor heb je nodig:

 • 600 gram poedersuiker
 • 300 gram roomkaas
 • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
 • 1 pak Milka chocowafer

Doe de poedersuiker, boter en roomkaas in een beslagkom en meng het op een lage stand tot een geheel. Voeg voorzichtig 5 Milka chocowafers toe. Smeer de vulling tussen de twee lagen cake en op de cake.

Stap 3: de botercrème

We zijn er bijna. Nu is het tijd voor de botercrème. Je hebt nodig:

 • 80 gram gepasteuriseerd eiwit
 • 160 gram kristalsuiker
 • 240 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 50 gram witte Milka chocolade

Verwarm de suiker en het eiwit au bain-marie op een laag vuur. Schep het mengsel regelmatig door met een spatel. Alle suiker opgelost? Dubbelcheck even of je geen korrels meer voelt tussen je duim en wijsvingers. Als dat zo is, haal je het mengsel van het vuur.

Klop de meringue stijf en als dat helemaal omhoog is gekomen en blijft hangen in de kom, kan je de garde vervangen voor de vlinder. Voeg geleidelijk de boter (belangrijk: op kamertemperatuur) toe. Klop dat tot het een gladde massa is en voeg de gesmolten chocolade toe. Klaar! Smeer nu de botercrème uit over de gehele taart. Een dun laagje is voldoende!

Psst, als je een gekleurde buitenkant wil, kan je voedselkleurstof toevoegen aan de crème!

Stap 4: de drip

De laatste stap! Je hebt hier maar twee dingen voor nodig: 100 gram Milka Darkmilk en 45 milliliter opgeklopte slagroom in pak.

Je verwarmt de chocolade au-bain-marie en laat ondertussen de slagroom op temperatuur komen (dat kan door het in een beker op laag vuur te zetten). Als de chocolade gesmolten is, haal je het van het vuur.

Voeg vervolgens al roerend het slagroom toe tot het een gladde massa is. Dan is de drip klaar en kan je het over de taart heen schenken. Let op: de drip moet niet te warm zijn! Dat kan je testen door een beetje drip te schenken en uit te smeren. Smelt de botercrème niet? Dan is de drip good to go