Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 27 mrt 2023
Leestijd: 5 minuten

Monica Geuze en Kaj Gorgels vertellen over het nieuwe seizoen van Temptation Island: ‘Er zit dit jaar een secret koppel in’

Goed nieuws voor alle fans van het populaire programma Temptation Island: Love or Leave: het nieuwe seizoen gaat bijna (volgende week donderdag!) beginnen. We hebben je eerder al voorgesteld aan de koppels én de knappe singles die meedoen dit seizoen en we kunnen niet wachten om jullie meer juicy verhalen te vertellen. Wij spraken de presentatoren Monica Geuze en Kaj Gorgels over deze editie. Hoe gaat dit seizoen anders zijn dan de vorige?

Wij vroegen Monica en Kaj alles wat je wilt weten over het nieuwe siezoen van Temptation Island: Love or Leave.

Je favoriete presentatieduo vertelt over Temptation Island: Love or Leave

Vanaf donderdag 30 maart is het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave te zien bij Videoland. Ook dit seizoen is de presentatie weer toevertrouwd aan één van onze favoriete duo’s en beste vrienden in real life, Monica Geuze en Kaj Gorgels. Het avontuur speelt zich dit jaar af in het zonnige Mexico. Hier gaan vier koppels de ultieme relatietest aan om te kijken of zij wel echt voor elkaar bestemd zijn. Natuurlijk is de grootste vraag: blijven de koppels trouw aan hen partner of krijgen zij een diepere connectie met één van de singles in de villa?

@beautifymagazine

Wij vroegen Monica & Kaj waarover zij zich het meest hebben verbaasd tijdens de opnames van Temptation Island. Benieuwd naar het hele interview? Ga naar Beautify.nl #beautify #temptationisland #videoland

♬ origineel geluid – Beautify

Monica en Kaj over de eerste afleveringen

Als we vragen of Monica en Kaj de eerste afleveringen al hebben gekeken worden zij gelijk enthousiast. “We vonden het heel leuk om alles weer terug te zien. Het is alweer een tijdje geleden inmiddels en je vergeet wel eens wat, maar het was leuk om alles aan elkaar geëdit te zien”, vertelt Kaj. Ook geeft hij ons een klein voorproefje van wat ons te wachten staat. “Het is een seizoen met de gebruikelijke ingrediënten, er is zeker weer drama maar ik denk ook dat er veel meer diepgang is dan normaal.”

Natuurlijk willen wij hier meer over horen, dus vroegen wij Kaj om hier wat dieper op in te gaan. “De kandidaten bespreken veel meer wat er nou misgaat in hun relatie dan voorheen. Dus dingen die een wat diepere laag hebben dan alleen van ‘ik vind het niet leuk als die naar een andere vrouw kijkt’, er zijn echt relatieproblemen die besproken worden en met ons gedeeld worden, de koppels stellen zich kwetsbaar op.”

Koppels Temptation Island: Love or Leave 2023.
Tom Cornelissen – RTL beeldbank

Een verassende twist

Dit seizoen heeft een leuke verassing, er is namelijk een ‘secret koppel’, dat undercover gaat. Ja je las het goed, dit koppel krijgt de kans om de single mannen of vrouwen te leren kennen én deze informatie later door te spelen aan de andere villa. Zij zullen zich aan het begin van het programma tussen de vrijgezellen voegen en zich voorstellen als een verleider. Een dubbelrol dus. Eén ding is zeker.. dit gaat hoe dan ook voor sensatie zorgen.

En.. zijn er nog andere verrassingen dit jaar qua format? “Nee, maar dit is wel ook gelijk een denderende verandering, het is heel uniek en nog nooit eerder gebeurd. Uiteindelijk moet het format ook wel een beetje het format blijven. Er is verder niet zoveel nieuw maar het secret koppel is wel echt héél erg leuk.” Als Monica zelf mee zou doen dan zou ze haar rol wel weten: “Het lijkt mij waanzinnig om onderdeel te zijn van het secret koppel en als een soort spion te werk te mogen gaan in de andere villa.”

Drama, drama en nog eens drama!

En.. hoe zit het met de dosis #drama dit seizoen? Monica heeft daar een goed antwoord op: “Liefde en liefdesverdriet gaat altijd wel gepaard met drama.” Natuurlijk weet haar Kaj haar goed aan te vullen. “De kandidaten komen zichzelf allemaal tegen, hierbij komen ook confronterende dingen kijken. Er wordt zeker een traantje weggetikt, ik denk dat het onmoggelijk is om zo’n seizoen te maken zonder dat dat gebeurd, want het is wel heftig als je meedoet.”

‘Hij mocht niet aardig doen’

Aangezien het programma Temptation Island: Love or Leave heet, zijn wij razend benieuwd of een van de koppels het ‘eiland’ eerder heeft verlaten. Jammer genoeg konden Monica en Kaj daar niks over delen.. toch jammer. Toch wisten wij wel wat andere interesting feitjes op te pikken. Zo liet Kaj vallen dat hij zich tijdens de opnames wel heeft verbaasd over een van de koppels.

“We hebben een koppel gehad waarbij iemand gewoon zei: ‘hij mag niet aardig doen.’ Dat vind ik wel een krankzinnige opmerking, moet die dan de hele dag boos doen? Hoe zie je dat voor je?” Monica is het hiermee eens, zij geeft aan dat ze het wel zielig vindt dat iemand zo erg die jaloezie kan voelen. “Daar heb je alleen jezelf mee. Ze had helemaal geen aanleiding, hij was nog nooit vreemdgegaan of iets. Waar komt dat dan vandaan, waar is het misgegaan?”

De singles

Monica en Kaj hebben twee weken in Mexico gezeten, zij hebben de singles dan ook goed leren kennen. “Sommige singles waren erg leuk en sommige ook minder leuk, je hebt altijd wel een voorkeur”, vertelt Kaj. “Ze waren wel knap”, merkt Monica op.

Dit zijn de single dames van Temptation Island: Love or Leave 2023
Tom Cornelissen – RTL beeldbank

Het laatste kampvuur

Ook dit seizoen sluiten we weer af met de gevreesde dreamdates en het laatste kampvuur. Monica vertelt dat zij dit moment altijd als hoogtepunt van het seizoen ziet. “Dat laatste kampvuur heeft altijd een magisch dingetje dat je denkt: ‘oei, gaat dat wel goed? Ik was dit jaar ook wel echt goed zenuwachtig voor de afloop van de dreamdates.”

Beste vrienden

De twee geven aan dat zij het fijn vinden om met elkaar te werken. “Ik voel mij altijd op mijn gemak bij jou, ik weet wat ik aan je heb”, zegt Monica tegen Kaj. “Soms heb je weleens dat als je met andere mensen werkt, die je niet zo goed kent, dat dit een extra stressfactor kan zijn, omdat je niet weet hoe je moet positioneren tegenover elkaar.”

Zij vertelt ook dat ze altijd het meeste zin hebben in de heenvlucht en dat ze dan gezellig een filmpje kijken en wijntjes drinken. “Het voelt een beetje als samen op vakantie gaan. We hebben gewoon heel veel lol samen”, vult Kaj haar aan.

Het nieuwe seizoen is dus vanaf volgende week donderdag 30 maart te zien.. wij kunnen niet wachten.

Dit zijn de mannelijke verleiders van Temptation Island – wie is écht op zoek naar liefde en wie niet?