Demi Rutten
Demi Rutten Life 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Girlpower: 3x waarom je de Netflix-film Moxie wil zien

Wij vrouwen hoeven niet alleen voor onszelf op te komen op Internationale Vrouwendag. Het is belangrijk dat we ons altijd bewust zijn van onze rechten. Moet je daarvoor de geschiedenisboeken induiken? Nee hoor! Er staat namelijk sinds deze week een superleuke film op Netflix die je eraan herinnert waar wij vrouwen voor staan, genaamd Moxie. Dit zijn 3 redenen waarom je die film wil zien.

Alleen al om alle bekende namen is het een must see.

3x waarom je de Netflix film Moxie wil zien

Zin in een film met high school vibes, die lekker wegkijkt maar toch een goede boodschap heeft? Dan is Moxie de film voor jou. Moxie gaat over een Amerikaanse middelbare school waar de meisjes klaar zijn met vrouwelijke onderdrukking en de privileges van mannelijke scholieren.

De hoofdpersoon Vivian brengt in het geheim het feministische ‘Moxie zine’ uit in de school, waarin elke keer opdrachten staan om op te komen voor vrouwelijke rechten.

Dit krijgt natuurlijk steeds meer aanhangers, en het ontketent een ware revolutie op de school. Als dit je nog niet heeft overtuigd, dan zijn dit 3 redenen waarom je Moxie wil zien.

1.Er doen een aantal bekende namen mee (kuch Mean Girls en After kuch)

De leukste naam is Amy Poehler, die de film regisseert en de moeder van Vivian speelt. Dit is natuurlijk niet de eerste moederrol van Amy, want we kennen haar al als moeder van Regina George in Mean Girls.

Naast Amy speelt ook Josephine Langford, die we kennen als Tessa uit After, een rolletje en speelt Patrick Schwarzenegger de douchebag van de film (ja, dat is de zoon van).

2. Moxie zit vol met woman empowerment

Deze film druipt van het feminisme. Vrouwen die voor elkaar opkomen en strijden voor gelijke rechten op hun school (en daarbuiten).

3. Het heeft alle teenage coming of age drama waar we van houden

De eerste keer seks, vriendjes, je geaardheid ontdekken, lastige moeders, ruzies met vriendinnen, deze film heeft alle ingrediënten om de perfecte coming of age film te zijn. Ook als je zelf allang geen tiener meer bent en deze levensfase achter je ligt, is het leuk om je weer even onder te dompelen in de wereld van High Schools.

Lees ook: Té leuk: alle Bridget Jones films komen naar Videoland