Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 10 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

Tantes (to be) opgelet: volgens je sterrenbeeld ben jij dit type tante

Tante zijn is de shit. Denk maar eens terug aan je eigen kindertijd, je had gegarandeerd een lievelingstante. Tantes komen namelijk in alle soorten en maten. Ben je benieuwd tot welke categorie jij hoort (of gaat behoren)? Je sterrenbeeld kan het je vertellen!

Van een soort extra ouder tot de entertainer: dit type tante ben jij op basis van je sterrenbeeld.

Jouw sterrenbeeld: wat voor tante ben je?

Kunnen ze jou altijd bellen om op te passen, hoeven ze zich nooit te vervelen omdat je altijd wat te knutselen hebt of ben jij het type dat je neefje en nichtje meeneemt naar de coolste tripjes? Dít is wat de sterren zeggen over het type tante dat jij bent. Herken jij je in de eigenschappen?

1. Steenbok

Loyaal is jouw tweede naam, je zal er altijd zijn voor je neefje en nichtje. Jij bent altijd last-minute op te passen, even ophalen van school is voor jou geen probleem en voor een goed gesprek kunnen ze je ook altijd bellen. Eén ding is duidelijk: familie staat bij jou op nummer één. Een Steenbok-tante verwacht van haar neefjes en nichtjes dat ze af en toe zelf verantwoordelijkheid zullen nemen, ze laat zich niet snel voor de gek houden. Jij een oplossing zoeken? Nee hoor, dat kunnen ze zelf wel.

2. Waterman

Heb je het over avontuur, dan heb je het over de Waterman. Jij zit niet graag stil en bent het liefst altijd onderweg. En dat maakt dat je niet heel veel tijd hebt om met je neefje(s) en nichtje(s) te zijn. Als je ze wel ziet, kunnen ze rekenen op een cadeautje – om te laten zien dat ze altijd in je gedachte zijn. Je zit vol met liefde, maar een hele avond oppassen is niks voor jou. Een paar uurtje oké.

3. Vissen

Jij bent de tante die er altijd is om de kinderen op te vangen. Ideaal voor als je zus even tijd voor zichzelf nodig heeft. Ze hoeft het maar te zeggen en jij staat al met de auto voor om de kinderen mee te nemen naar Balorig. Wat betreft de opvoeding van je neefje of nichtje heb je soms nog wel eens commentaar, maar je laat je zus altijd in haar waarde.

4. Ram

Als Ram-tante op de achtergrond houden? Dacht het niet. Jij bent bijna een soort derde ouder, want je bent er altijd. En tja, dat valt niet altijd in goeie aard bij je zus en haar partner, maar op de lange termijn is het natuurlijk heel fijn om wat extra handjes en raadgevers te hebben.

5. Stier

Laten we wel wezen, jij bent alles behalve flexibel. Last-minute oppassen? Jou niet bellen. Wanneer je alles lang vooruit kunt plannen werk jij verder prima en ben je zeker bereid te helpen. Het liefst wel met de simpele, praktische dingen. Je wilt je neefje of nichtje best even ophalen van school, maar gaat verder niet uren met ze knutselen of kleuren. Zolang je zelf niet creatief hoeft te doen is het oké, met lego spelen kun je op zich handelen.

6. Tweelingen

Vrouwen met het sterrenbeeld Tweelingen opgelet! Als je er zin in hebt ben jij als Tweeling-tante een enorm goede luisteraar. Je bent een heel zachtaardig en teder persoon, dus jij bent dé tante bij wie je neefje of nichtje het liefst zijn of haar hart zal luchten. Af en toe heb jij wat tijd voor jezelf nodig en sta je niet te springen om langs te komen, maar over het algemeen vind jij het heerlijk om urenlang te komen kletsen.

7. Kreeft

Jij hebt een super goede band met je zus en zal haar beschermen tegen al het kwaad van buitenaf. Als iemand ook maar iets aan te merken heeft op haar opvoedskills, ben jij bereid deze persoon te ruïneren. Met liefde. Verder houd je ervan om je neefje of nichtje mee te nemen op kleine tripjes, maar ben je niet van plan vrienden te worden met andere moeders die je onderweg zult tegenkomen. De mensen van wie je houdt houd je het liefst zo dicht mogelijk bij je en voor nieuwe vriendschappen sta je minder open.

8. Leeuw

Omdat jij misschien wel net zoveel houdt van spelen als je neefje en nichtje doen, ben jij de gevaarlijkste onder de tantes. Die eigenschap kan namelijk nog weleens onveilige situaties opleveren. In plaats van dat jij ze verantwoordelijk behoedt voor verkeerde keuzes, doe jij lekker met ze mee en breng je ze nog op ideeën ook. Ondanks dat je zus je soms dus wel kan schieten, ben je wel héél geliefd bij de kids.

9. Maagd

Als jouw nichtje of neefje een probleem heeft, zal jij er alles aan doen om hem of haar op een of andere manier te helpen. Dat is een mooie karaktereigenschap van mensen met dit sterrenbeeld. Je houdt er als Maagd van om dingen op te lossen, dus ook je neefjes en nichtjes zullen hiervan profiteren. Je bent verder heel doordacht en plant goed vooruit, waardoor ze op dit gebied zeker een voorbeeld aan je kunnen nemen. Daarnaast zal je ze altijd aanmoedigen om het beste uit henzelf te halen. Go you!

10. Weegschaal

Jij bent een groot voorstander van het hele ‘een betere wereld begint bij jezelf’-idee, en betrekt je neefje of nichtje vaak in je acties om van de wereld ook daadwerkelijk een betere plek te maken. Je leert ze al op jonge leeftijd welke onrechtvaardigheden er allemaal zijn en hoe belachelijk dit allemaal is. Jij hebt een sterke mening en bent vastberaden de kids van je zus ook sterk in hun schoenen te laten staan. Ze mag je dankbaar zijn.

11. Schorpioen

Is jouw sterrenbeeld de Schorpioen? Jij bent af en toe een beetje een ruziezoeker en zal je overal zoveel mogelijk mee proberen te bemoeien. Je zegt te allen tijde wat je denkt, en dit kan nog weleens wat verhitte discussies met zich meebrengen. Verder ben je wel enorm goed in het bewaren van geheimen en zullen je neefje en nichtje jou snel in vertrouwen nemen.

12. Boogschutter

Als Boogschutter-tante ben jij altijd in de buurt met je camera om elke moment vast te leggen. Af en toe lijk je misschien iets te obsessief aan je camera vastgeplakt te zitten, maar je vindt het heerlijk om bij te houden hoe snel je neefje of nichtje opgroeit. En je cameragedrag bewijst eigenlijk alleen maar hoeveel je om je familie geeft. Lief!

Lees ook: