Demi Rutten
Demi Rutten Life 23 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit is jouw beste selfcare-moment volgens je sterrenbeeld

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Sommigen nemen een maskertje of lezen een goed boek, terwijl een ander weer gaat koken of een lange wandeling maakt. Je sterrenbeeld kan ook invloed hebben op jouw manier van selfcare. Wij vertellen je wat het beste bij jou past volgens je sterrenbeeld.

Het is tijd om te relaxen. 😉

Jouw beste selfcare-moment volgens je sterrenbeeld

Er is niks mis met tijd voor jezelf inplannen, want girl we need it. Wij zetten voor je op een rijtje welk selfcare-moment het beste bij je past volgens je sterrenbeeld.

1. Ram (21 maart- 19 april)

Probeer een nieuw seksspeeltje. Als vuurteken is de Ram avontuurlijk en weet wat ‘ie wil. Hij is gepassioneerd als het gaat om dingen waar hij van houdt, dus zorg dat een van die dingen jezelf is. Daar kan een nieuw speeltje je vast bij helpen.

2. Stier (20 april-20 mei)

Verander je interieur met leuke DIY’s. Als Stier hou je van comfort en je omgeving is belangrijk voor je. Aangezien we veel thuis zijn nu, is het voor jou belangrijk dat je huis echt als jouw plekje voelt dus ben creatief!

3. Tweeling (21 mei- 20 juni)

Begin een boekclub met vrienden. Het sterrenbeeld Tweeling is sociaal en nieuwsgierig. Niks is leuker dan je favoriete boek te bespreken met andere en van hun weer nieuwe titels te krijgen die jij kunt gaan ontdekken. Dit kan natuurlijk heel laagdrempelig met een paar vrienden, of coronaproof via Teams.

4. Kreeft (21 juni- 22 juli)

Doe pilates of yoga om sterker te worden. Als Kreeft ben je lief, zorgzaam en een steun voor andere. Daarom vergeet je soms jezelf wat liefde te geven, terwijl jij die net zo goed verdient. Doe yoga of pilates om je lichaam letterlijk sterker te maken. Zet je telefoon uit en zorg voor een opgeruimde ruimte en denk even alleen aan jezelf.

5. Leeuw (23 juli- 22 augustus)

Plan een avontuur. Het sterrenbeeld Leeuw is net als het dier niet gemaakt voor ‘gevangenschap’. De lockdown is dan ook extra moeilijk voor jou, omdat jij het liefst op avontuur gaat. Maak dus alvast een plan voor je volgende avontuur. Zodra het weer mag ga jij erop uit. Dit kan natuurlijk ook in Nederland zijn, dat is ietsje sneller mogelijk dan een wereldreis.

6. Maagd (23 augustus- 22 september)

Ga bloemschikken. Maagd, jij hebt oog voor detail en houdt ervan als alles een eigen plekje heeft. Bij bloemschikken kun je nog wel je perfectionistische zelf zijn, maar moet je ook een beetje de controle loslaten en de natuur zijn ding laten doen. Jij maakt vast de mooiste boeketten waar je je huis weer mee kunt opfleuren.

7. Weegschaal (23 september- 22 oktober)

Kook een nieuw recept. Weegschalen zijn relaxt, aardig en romantisch. Jij maakt graag iets speciaals van elk moment. Kies een leuk recept uit en maak echt iets speciaals van je gerecht. Een soort thuis uit eten in deze lockdown en ga los in die keuken.

8. Schorpioen (23 oktober- 21 november)

Ga schilderen. En dan bedoelen we op een doek zoals schilderijen. De Schorpioen is gepassioneerd, machtig en emotioneel. Uit deze gevoelens en zet alles op een doek met simpelweg verf en een kwast en kijk wat eruit komt. Wie weet maak je wel een meesterwerk.

9. Boogschutter (22 november- 21 december)

Houd een wijnproeverij. Dit kan in je eentje of met vriendinnen. Als Boogschutter ben je vrolijk, avontuurlijk en extravert. Alleen zijn kun je prima, maar je hebt af en toe wel social-time nodig. Verzamel dus al je vrienden/vriendinnen (dat kan ook via Teams zijn) en houd een wijnproeverij. Hoe meer jullie proeven, hoe gezelliger het wordt natuurlijk. 😉

10. Steenbok (22 december- 19 januari)

Graaf in je familiestamboom en tradities. Het sterrenbeeld Steenbok is ambitieus, zorgzaam en traditioneel. Je houdt niet van je tijd verdoen, dus selfcare moet voor jouw gevoel wel nuttig zijn. Daarom is graven in de geschiedenis van je familie een leuke taak voor jou. Je bent bezig met geschiedenis en leert nieuwe dingen, dus nutteloos is het zeker niet.

11. Waterman (20 januari- 18 februari)

Luister naar ASMR. De Waterman is een zelfstandig sterrenbeeld dat veel in zijn eigen hoofd leeft. Jij denkt altijd na, dus de perfecte ontspanning voor jou is je hoofd even leegmaken. ASMR, dus het luisteren naar alledaagse geluiden, kan voor jou ontspannend werken en je helemaal zen maken. Probeer dit ASMR-YouTubekanaal eens.

12. Vissen (19 februari- 20 maart)

Ga tuinieren. Het sterrenbeeld Vissen zorgt graag en is daarom de beste plant-ouder onder de sterrenbeelden. Geef al je liefde aan je plant-baby’s en geniet ervan dat jij degene bent die ervoor zorgt dat ze groeien. Duik in wat je plant nodig heeft en je verbreed je kennis ook nog eens.

Lees ook: Thuiswerkers opgelet: Dit zegt je sterrenbeeld over jouw thuiswerkhouding