Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Je wordt blijkbaar sneller gestoken door muggen als je alcohol gedronken hebt

De zomer is leuk. Heel erg leuk. De dagen zijn langer, de temperatuur gaat omhoog en onze #mood is eigenlijk gewoon beter. Toch zijn er ook een aantal nadelen aan deze tijd van het jaar en dat zijn die verrekte beestjes. En dan met name muggen. Ze zijn er nou eenmaal, je doet er niet zo veel aan. Je kunt met citronella aan de haal, een specifiek parfum van Victoria’s Secret schijnt ze ook af te weren maar dat heeft allemaal géén zin als je een paar drankjes op hebt. Muggen schijnen daar helemaal gek op te zijn.

Muggen en alcohol

Maar hoe zit dat dan? Als jij een lekkere zoete cocktail of een wijntje neemt, doet dat iets met jouw lichaamsgeur. Daar kan je ook niet zo veel aan doen, maar hierdoor vindt een mug jou ineens nog aantrekkelijker. Om te steken dan. En het gaat snel: na één drankje ruik je dus al een stuk zoeter. Dan komen de muggen nog sneller naar je toe. Dan hebben die kaarsen ook geen zin meer.

Wat moet je doen? Slecht nieuws: geen alcohol drinken. Dus zit jij ‘s avonds op de camping en heb je enorm last van muggen? Laat dat wijntje nog maar even staan. Ook zorgt alcohol ervoor dat je bloedvaten wijder worden waardoor muggen meer hebben om van te drinken. Klinkt een beetje luguber, maar dat is nou eenmaal wat ze doen.

Sprayen met VS

Je kunt óók voor een andere tactiek gaan.. eerder schreven we al over het parfum van Victoria’s Secret wat muggen zou afweren. Volgens TikTokkers gaat het om de ‘Bombshell Eau de Parfum’. In deze geur zitten noten van pioenroos en orchidee met dennen, wat samen zorgt voor een fruitige, bloemige geur waar muggen niet zo lekker op gaan. Volgens onderzoek van The Journal of Insect Science blijk dat de populaire geur van Victoria’s Secret ‘een sterk afweermiddel is met effecten die langer dan 120 minuten aanhouden’.

Irritant: deze 10 uitspraken herken je als je geen alcohol drinkt