Emma Toussain
Emma Toussain Haar 6 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Trendalert: mushroom blonde is dé haarkleur van deze winter en wij zijn fan

Haarkleuren vernoemd naar eten is niks nieuws: denk bijvoorbeeld maar aan strawberry of honey blonde. De volgende, populaire haarkleur waar we het over gaan hebben heeft ook te maken met eten, namelijk: mushrooms. En dan wel.. mushroom blonde. Ben je al fan van deze champignonkleur? Nee? Dan gaan we nog even verder, want we snappen dat het niet méga aantrekkelijk klinkt. Want na het horen van de uitleg en na het zien van de voorbeelden ben je sowieso om.

Wie had ooit gedacht dat je de kapper om een champignonkleur zou vragen?

Niet blond, niet bruin

Laten we je proberen om deze nieuwste trend uit te leggen. Bedenk goed hoe (kastanje)champignons eruit zien: meerdere kleuren, een bruine maar assige kleur en lichte tinten bij het steeltje. Je kunt je dan ook ook voorstellen dat, als je dit vertaalt naar je haar, dat je een mix van verschillende kleuren krijgt. Lichtere stukken onderin en een assige maar bruine kleur aan de bovenkant. Het is een goede combinatie voor mensen die het moeilijk vinden om te kiezen tussen blond en bruin. Ben je blondine maar wil je wat donkerder gaan voor de winter? Perfect! Ben je brunette maar wil je je punten wat lichter? Ook perfect!

Deze trend komt voort uit de grijs-en zilvertrend die een aantal jaar geleden erg populair was onder de jonge vrouw. De trend is geëvolueerd naar iets natuurlijkere uitstraling, want grijs is voor jonge meiden over het algemeen niet natuurlijk én erg lastig om te onderhouden. De ‘mushroom’ kleur wordt gemaakt door middel van high-en lowlights en askleurige toner. Het geeft een mooie, volwassen en moderne uitstraling.

Deze make-uptrend wordt groot voor de herfst en het heeft alles te maken met eyeliner

Misschien denk je automatisch aan warmere kleuren voor in de winter, maar een ‘koelere’ kleur staat verrassend goed. Ook is het onderhoudsarm, wat betekent dat je niet om de maand naar de kapper moet om je uitgroei te laten bijwerken. De lichte punten worden pas halverwege het haar ingezet, waardoor je geen echte uitgroei hebt. Je moet om de drie tot zes maanden terug naar de kapper om het te laten bijwerken.

Klinkt het inmiddels al wat beter, die mushroom-kleur?

Waar vraag je om bij de kapper?

Wij snappen ook wel dat het misschien een beetje gek is om naar een ‘mushroom’ of ‘champignon’-kleur te vragen. Maar hoe leg je dan uit wat je wilt? Vraag je stylist voor een lightbruine of donkerblonde ombré, met een variatie aan lichtbruine-en donkerblonde plukken. Vraag ook om een askleurige toner, zodat de bruine kleur niet warm uitpakt.

Je kunt natuurlijk ook een foto laten zien! Wij zetten wat inspiratie voor je op een rijtje.

Je bent fan, hè?

Klaar met je lange haar? Dit is de inspiratie voor een kort kapsel die je nodig hebt