Rosa Tettero
Rosa Tettero Food 16 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mysterie ontrafeld: Dít is waar het witte tafeltje op je pizza voor is

Ja, je weet wel. Dat witte plastic tafeltje precies in het midden van je perfect gebakken kazige pizza die net bij je thuis is bezorgd. Sommige mensen vragen zich af waar dit eigenlijk voor dient. Anderen gooien het weg en beginnen hun pizza in razend tempo op te peuzelen. Tja, als je eenmaal honger hebt.. Dít is het antwoord op de mysterie van het plastic tafeltje: De naam van dit plastic tafeltje is, niet geheel onvoorspelbaar, Pizza Saver. Oftewel, de redder van de pizza voor al wel zo’n dertig jaar. Terwijl pizza juist ónze lifesaver is, heeft de pizza dus ook iemand die hem altijd bij staat voordat ie verdwijnt in onze buikjes.

Het is eigenlijk heel simpel. De Pizza Saver is een uitvinding die voorkomt dat de pizzadoos doorzakt door de stoom en het karton neerkomt op je pizza. Want daar zou niemand blij van worden.

De heldin die dit bedacht heeft? Een Amerikaanse genaamd Carmela Vitale. Zij bedacht de Pizza Saver in 1983 en het kwam uiteindelijk op de markt in 1985. Tegenwoordig zijn de pizzadozen van goede kwaliteit en zal het inzakken niet vaak meer voorkomen. Vroeger heeft deze vrouw veel voor mensen en pizza’s betekent en veel pizzalevens weten te redden. Trots.

Lees ook: Yes yes yes! Er bestaat een pizza-automaat en dat is fan-tas-tisch