Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Oeps.. als je deze 7 symptomen herkent lijd je aan bodemdrang

Als je een zak chips opentrekt weet je dat het einde zoek is. Of nou ja einde, daar kom je juist wel. Je graait namelijk net zolang door totdat je de glinsterende bodem hebt bereikt: bodemdrang. Herken jij jezelf in die definitie? Dan herken je als geen ander deze dingen.

1. Je hebt nog nooit een zak chips níet in één keer opgegeten

Het maakt niet uit hoe groot de zak chips is, als je er eenmaal aan begint dan gaat ´ie hoe dan ook op. Waar andere vrouwen keurig een bakje chips eten, eet jij uit de zak. Soms probeer je de zak even weg te leggen maar na luttele minuten heb je ´em weer in je handen. En je gaat door totdat je de glinsterende bodem ziet. Zelfs de laatste kruimels giet je in je mond.

2. Je stoort je aan mensen die iets half op eten

Iemand die niet zijn bord pasta opeet krijg je de kriebels van, of mensen die een halve carrot cake laten staan. Het enige wat je denkt is: ´Hoe kan je zoiets lekkers nou laten staan?´

3. Eten weggooien vind je doodzonde

En daardoor eet je altijd je bord leeg, gooi je zelden iets weg vanuit je koelkast, eet je ´noodgedwongen´ het laatste koekje uit de koekjestrommel op en ga zo maar door. Je bent liever aan het over-eten dan dat je eten zomaar weggooit. Onbegrijpelijk vind je mensen die het wel doen.

4. Je eet jezelf wekelijks misselijk

Bodemdrang brengt zo zijn nadelen met zich mee. Elke week is een moment dat je zuchtend en kreunend op de bank zit omdat je te veel hebt gegeten. Maar tóch doe je het elke keer weer.

5. Iets helemaal opeten geeft je voldoening

Het bereiken van de bodem is voor jou als de top voor een ander. Het geeft je een voldaan gevoel om een zak chips, een rol koekjes of een pan pasta tot op de bodem leeg te eten. Er zal niets, maar dan ook niets overblijven. Het voelt voor jou als iets compleet afronden en dat is ook zo.

6. Overeten is voor jou een vorm van liefde

Want hóe erg is het om eten weg te gooien wat nog goed is? En bovendien heb je betaald voor die zak chips. Maar boven alles is eten je grootste liefde en zie je overeten daarom als ultiem teken van hartstochtelijke liefdesgevoelens.

7. Started from the bottom now we´re fat

Tja, want die bodemdrang zorgt helaas ook voor dat de nodige kilootjes er af en toe bij komen…

This could be you… : Dit herkennen alleen meisjes die nooit kunnen stoppen met eten