Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit vinden mannen de meest aantrekkelijke nagels bij vrouwen

Lets be honest, we dragen nagellak in allerlei kleuren omdat we dit zelf leuk en mooi vinden. Nette nagels geven ons een verzorgde look en dat is altijd fijn. We weten precies dat we de goede keuze hebben gemaakt als andere vrouwen je een complimentje geven en zeggen: ”Wat een mooie nagels heb je! Welke kleur is het en waar heb je het vandaan?” Hoe mooi andere vrouwen het ook vinden, we zien vaak dat mannen hier een totaal andere mening over hebben. Want wat vinden mannen nou eigenlijk mooi? De trendy kleurtjes of toch klassiekers? Natuurlijke nagels of liever nep? En wat vinden mannen van nail art?

De favoriete nagellak kleuren

Het tijdschrift Jolie deed onderzoek naar de favoriete nagellak kleur van mannen bij vrouwen. Hieruit bleek dat meer dan zeventig procent van de mannen van rode nagels houdt. Mannen associëren rood namelijk met een extraverte, avontuurlijk vrouw. Naast rood blijft de natuurlijke look ook een favoriet van veel mannen. Nude kleurtjes zoals crème en beige vinden veel mannen dan ook erg aantrekkelijk. Verzorgde nagels met een transparante nagellak of lichtroze zijn een andere zwakte van de boys. Vrouwen die deze kleuren dragen, stralen volgens mannen zelfvertrouwen uit en dat vinden ze nou juist zo aantrekkelijk. Toch vinden ze deze transparante en lichtroze kleuren wel iets minder sexy dan fel roze en rode kleurtjes, maar de kleuren hebben naar hun mening wel iets sensueels. Meer dan de helft van de mannen uit het onderzoek vond French manicures ook een goede keuze. Wat ook bleek: ze zijn minder fan van kleurrijke en trendy nagellakjes.

Nep nagels en nailart

Dat niet elk nageldesign bij mannen in de smaak valt was al wel duidelijk. Sterker nog: wat er onder vrouwen helemaal trending is, vinden mannen vaak maar niks. Maar naast de kleur, wat vinden mannen dan van acryl- of gelnagels? En van nepnagels en nail art? Uit het onderzoek blijkt dat mannen korte nagels bij vrouwen het mooiste vinden. Daarnaast is een ronde vorm, die er natuurlijk uit ziet, populair. Ook vonden mannen de eigen nagels van vrouwen het mooiste, maar natuurlijke gel- of acrylnagels vinden ze ook aantrekkelijk. Wat zij echter niet aantrekkelijk vinden zijn nepnagels, nail art, stickers of steentjes.

Zorgt BIAB echt voor sterkere nagels? Bekijk deze before en afters