Redactie
Redactie Beauty en Style 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Red nail theory: dit is waarom mannen rode nagellak aantrekkelijk vinden

TikTok staat er weer vol mee: de red nail theory. Het idee is simpel: als je rode nagellak draagt, zou je meer aandacht krijgen van mannen. TikTok gebruikers testen het massaal uit en het blijkt te werken! Ook verzamelde de hashtag #rednailtheory inmiddels al bijna 200 miljoen views, dus wij delen graag alle ins en outs over deze trend.

Red nail theory

Op TikTok delen vrouwen dat zij meer complimentjes krijgen van mannen wanneer zij rode nagellak dragen en zij worden zelfs vaker mee uit gevraagd. Ook nagelstylisten merken op dat vrouwen waarbij zij rode nagellak aanbrachten, terugkomen met positieve ervaringen. Nagelstyliste Trenna Seney liet weten dat zij reacties kreeg als: ‘Oh mijn god, ik kreeg zoveel aandacht’ of ‘Ik was aan de bar en deze man begon tegen me te praten.’

Maar wat is nou de reden hiervan?

Rode nagellak volgens de wetenschap

Mannen zouden zich aangetrokken voelen tot vrouwen met rode nagellak omdat hun moeders dit tijdens hun jeugd veel droegen. Omdat het hun herinnert aan hun moeder die voor hen zorgden, kan het dus zo zijn dat mannen de rode tint associëren met zorgzaamheid en liefde. Volgens wetenschappers zijn er ook nog een aantal andere redenen voor het succes van rode nagellak. Een studie van University of Rochester wees uit dat de kleur rood vaak wordt geassocieerd met verlangen en passie. Daarnaast wekt de kleur rood romantische en seksuele gevoelens op bij mannen. Fun fact: mannen zijn zich hier helemaal niet van bewust.

Uit een ander onderzoek van het Duitse tijdschrift Jolie blijkt dat meer dan zeventig procent van de mannen van rode nagels houdt omdat ze duiden op een extraverte, avontuurlijk vrouw met een erotische tintje. Daarnaast is de kleur gewoon opvallend, dus met rode nagels zul je sneller de aandacht trekken. Good to know: de nagellak kleur heeft verder geen invloed op hoe mannen de intelligentie of vriendelijkheid van vrouwen inschatten.

Dus lady’s, you know what to do!

Dit vinden mannen juist ontzettend aantrekkelijk aan de vrouw