Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 24 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Mascara Battle: NARS Climax vs. NARS Climax Extreme (met voor- en nafoto’s)

Noem dé bestseller van NARS en je weet dat we het over de Climax-mascara hebben. De mascara met rode huls is al jaren een hype. Niet gek dus dat ze bij NARS dachten aan een nóg fijnere variant. De NARS Climax Extreme is hier. Net zo’n mooi resultaat als je gewend bent van de Climax, maar met nóg meer volume en een intense zwarte kleur. Optimaal volume in één laag? Gimme.

Beautify zou Beautify niet zijn als wij deze mascara’s niet zouden testen én tegenover elkaar zouden zetten. You’re welcome.

Beautify Test: NARS Climax vs. NARS Climax Extreme

In 2018 werd ons leven verrijkt met de komst van NARS Climax. Al gauw volgde de ene na de andere enthousiaste review en inmiddels is het een van de bestsellers. De Climax Mascara staat bekend om een lichtgewicht formule waardoor je maximale volume en krul krijgt, zónder dat je wimpers zwaar aanvoelen. Wel zo fijn.

En nu, dames en heren, is het tijd om kennis te maken met de NARS Climax Extreme. Extreem volume, extreem zwart pigment en extreme resultaten met al één laagje. Wij waren erg benieuwd naar het verschil tussen de twee mascara’s en besloten ze te testen. Op het ene oog de NARS Climax en op het ander oog de NARS Climax Extreme. En zo ging dat eraan toe.

NARS Climax

De NARS Climax belooft dus te zorgen voor maximaal volume en krul. Het zou niet klonteren of zwaar aanvoelen. En raad eens? Dat is precies wat wij hebben ervaren. Op de foto zie je bovenaan het oog zonder mascara, als tweede foto het oog met één laag mascara en de onderste foto is het eindresultaat met twee lagen mascara.

We love it. Met één laag van de NARS Climax mascara ben je eigenlijk al ready voor de dag. Een extra laagje zorgt voor een meer dramatische look, ook leuk. Aan het einde van de dag zit de mascara nog precies zoals je het hebt opgedaan.

NARS Climax

NARS Climax Extreme

De NARS Climax Extreme is de ‘vernieuwde’ variant van de Climax-mascara en heeft een ‘Loaded Pigment Complex’ wat zorgt voor een latexachtig effect. Het borsteltje is geribbeld, waardoor je met al één laag veel effect ziet. Oordeel zelf maar.

Op de eerste foto zie je het oog zonder mascara, als tweede foto het oog met één laag mascara en de onderste foto is het eindresultaat met twee lagen mascara. Bij deze mascara voelde de tweede laag al wel snel als te veel. Maar goed, het scheelt natuurlijk alleen maar product én tijd als je met één laag al het gewenste effect hebt ;-).

NARS Climax Extreme

NARS Climax vs. NARS Climax Extreme

Goed. Dat waren de mascara’s afzonderlijk naast elkaar. Maar hoe zie je beter het verschil, dan de foto’s naast elkaar plakken? Precies.

NARS Climax vs. NARS Climax Extreme
NARS Climax vs. NARS Climax Extreme

Dat de NARS Climax Extreme mascara zwarter is door de Loaded Pigment Complex, is iets wat gelijk opviel. Het voelde (en leek) daardoor ook alsof je met de Climax Extreme mascara met één laag, al hetzelfde effect kreeg wat je had bij twee lagen met de Climax-mascara.

Ben je nou zelf benieuwd geworden naar de Climax of de Climax Extreme? Bij Bijenkorf en Skins Cosmetics scoor je de Extreme-mascara. En daar vind je natuurlijk ook de Climax-variant.