Redactie
Redactie Beauty en Style 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Vijf snelle manieren om een onderhuidse pukkel te verkleinen

Je kent het wel: je voelde gisteravond al iets opkomen en vanmorgen had je een enorm onderhuids gezwel. Zo’n onderhuidse pukkel is moeilijk weg te krijgen, vooral wanneer deze nog niet ‘rijp’ is.

De volgende tips helpen je in ieder geval om deze oneffenheid te verkleinen.

Onderhuidse pukkel

We hebben allemaal wel eens last van een onderhuidse pukkel. De verleiding is erg groot om eraan te zitten en ‘m proberen uit te knijpen. Ons advies: beheers je en volg onderstaande tips op.

1. Koel het met ijs

De beste manier om een onderhuidse puist te verkleinen is om hem één of twee minuten te koelen met een ijsklontje. De kou en de druk zorgt ervoor dat de zwelling afneemt en dat de poriën bevriezen waardoor opgebouwd vuil en olie uit je huid wordt verwijderd. Breng meteen daarna een concealer aan.

2. Dep appelcider azijn

Wanneer het ijs niet voldoende werkt kun je proberen om appelcider azijn op het puistje aan te brengen. Appelcider azijn heeft een anti-bacteriële werking en neutraliseert de pH-waarde van je huid. Dep de azijn met een watje op het puistje om hem te verkleinen.

3. Geef ‘m vitamines

Een ander goed middeltje om op de pukkel aan te brengen is wat vitamine C poeder gemengd met twee druppeltjes water. De vitamine C bevat anti-oxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen verminderen.

4. Gebruik het juiste anti-acne product

Het beste product wat je kunt gebruiken voor een onderhuids puistje is benzoylperoxide. Let er wel op dat dit product je huid kan irriteren wanneer je het teveel gebruikt. Check de dosering op het product en kies voor een lage dosering. Houd je huid daarnaast goed gehydrateerd.

5. Breng Aloë Vera aan

Aloë Vera gel verkoelt en vermindert de ontsteking plus de roodheid in de huid. Breng de gel ook aan wanneer je naar bed gaat om ervoor te zorgen dat de gel ook ‘s nachts goed zijn werk kan doen. Met een beetje mazzel sta je dan de volgende ochtend pukkel vrij op.

Psst, lees dit artikel gemakkelijk terug – via Pinterest.

Lees ook: Aha, dít is de reden dat je pukkeltjes op of tussen je wenkbrauw krijgt