Redactie
Redactie Love & Seks 12 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Ben je niet meer verliefd? 5 signalen dat jullie vlam compleet gedoofd is en je beter uit elkaar kunt gaan

Niet meer verliefd zijn op je partner is eng. Je hebt zoveel vragen: ben ik écht niet meer verliefd? Moeten we nu uit elkaar gaan? Hoe lang moeten we het blijven proberen? Brandt het vlammetje nog een klein beetje? De volgende signalen duiden er in ieder geval op dat de vlam gedoofd is en dat jullie toe zijn aan een goed gesprek.

Eerder schreven we over hoe je je relatie kunt redden als je niet meer verliefd bent. Maar wat als jullie al maanden, jaren proberen en er geen verbetering lijkt te komen?

De signalen dat jullie niet meer verliefd zijn en het einde nabij is

Het is extreem lastig om voor jezelf te bepalen wanneer jullie 1. niet meer verliefd zijn 2. niet meer van elkaar houden en 3. uit elkaar willen gaan. Deze signalen wijzen er in ieder geval op dat het lastig is om je relatie te redden:

1. Je wil geen tijd meer met elkaar doorbrengen

Gelukkige koppels zijn continu op zoek naar nieuwe activiteiten om te ondernemen met elkaar. Of het nu een hobby is, een nieuw restaurant proberen of juist de hele wereld over reizen: ze willen graag íets met elkaar doen. Hebben jullie geen behoefte meer om nog tijd met elkaar door te brengen? Dan is dat geen goed teken voor de relatie.

2. Je neemt afstand van elkaar

Normaal gesproken kijk je ernaar uit om na een dag werken samen te eten. Of om samen het weekend door te brengen. Merk je dat jullie steeds meer afstand van elkaar nemen en geen tijd meer voor elkaar vrijmaken? Dan is dat een teken aan de wand.

3. Je hebt geen behoefte aan fysiek contact

Moet je er niet aan denken om nog samen in bed te belanden? Heb je zelf geen zin meer in een kusje, knuffel of hand-in-hand lopen? Dan is er iets goed mis als je hier voorheen nooit last van had.

4. Je denkt niet meer aan elkaar

Als je een fijne relatie hebt, denk je bewust en onbewust vaak aan elkaar. Zodra je merkt dat je eigenlijk bijna niet meer aan je lover denkt, klopt er iets niet. Wil je niet meer weten hoe het met hem/haar gaat? Hoe zijn/haar dag was? Wat er in zijn/haar hoofd omgaat? Wat hij/zij nu aan het doen is? Dan heb je weinig behoefte om nog samen te zijn met deze persoon.

5. Je ziet elkaar meer als een vriend dan als een partner

In een goede relatie voel je je gezegend dat je zo’n bijzonder persoon hebt gevonden en dat je daarmee samen bent. Is dat gevoel weg en zie je elkaar meer als vrienden of als familie dan als partner? Dan gaat je relatie de verkeerde kant op en lijk je inderdaad niet meer verliefd.

Lees ook: 10 tekenen dat je partner nog steeds razendverliefd op je is